search
Elis Pavaje incepe productia in cea de-a treia fabrica, din nordul Moldovei

Elis Pavaje incepe productia in cea de-a treia fabrica, din nordul Moldovei


Investitia de peste 10 milioane de euro creste capacitatea de productie a grupului Elis la 15 000 mp /zi si asigura consolidarea cotei de piata din zona N-E a tarii.

Elis Pavaje demareaza productia la Secuienii Noi, judetul Neamt, in cea mai moderna fabrica de pavele si alte produse din beton vibropresat din grup, la finalul unei investitii de peste 10 milioane euro si 9 luni de munca asidua. Scopul investitiei este de a raspunde solicitarilor in crestere de prefabricate din beton (pavele, borduri, rigole, boltari, elemente de canalizare) si de a optimiza costurile logistice pe zona Moldovei.

“Am crescut in 25 de ani de la o productie de 6 mp/zi la aproape 10 000 mp/zi. Era momentul unui nou salt, pentru a crea conditii optime de crestere a vanzarilor si consolidare a pozitiei de lider autoritar al pietei. Produceam la capacitate maxima, in regim 24/7, si cu toate acestea cererea ne depasea uneori capacitatea de productie.” a declarat Emil Gota, director general Elis Pavaje.

Fabrica noua din nordul Moldovei

Utilajul de productie, de ultima generatie, achizitionat pentru fabrica de la Secuienii Noi este livrat de un furnizor german, lider in productia de echipamente de productie prefabricate de beton.  Linia automatizata integral are o capacitate de productie totala de 5000 mp/zi si dispune de un sistem de monitorizare și control permanent a calității prefabricatelor.  Aici se vor produce  pavele premium si standard, borduri, boltari, rigole. De asemenea, s-au facut investitii intr-un utilaj ce va produce  elemente de canalizare. Hala de productie, cladirea de birouri si spatiile logistice se intind pe o suprafata totala de 50.000 mp. Fabrica asigura 40 de locuri de munca, ocupate aproape integral.

Unul din obiectivele urmarite prin deschiderea acestei fabrici este impulsionarea vanzarilor pe zona Moldovei, prin asigurarea proximitatii produselor  si asigurarea unor servicii de calitate pentru partenerii si beneficiarii din zona. Cu toate ca avem o usoara intarziere fata de termenul anuntat initial, reusim sa deschidem fabrica intr-un moment de virf de cerere: inregistram cresteri semnificative pe sectorul de proiecte rezidentiale, in special pentru produse din gama Premium si s-a dat startul, intr-un final, la proiectele realizate din fonduri publice.” adaugă directorul general al Elis Pavaje.

Fabrica noua din nordul Moldovei

Investitia a fost sustinuta din resurse proprii si un credit contractat de la BCR, iar termenul de amortizare a investitiei este de 10 ani.

Elis Pavaje face parte din grupul de firme Elis, detinute de familia Gota, in localitatea Petresti, jud. Alba. Pe langa cele 3 fabrici de pavele si produse prefabricate din beton, care activeaza sub denumirea Elis Pavaje, din grup face parte si  Elis Agregate, companie infiintata in 2003, care furnizeaza din balastiera si cariera proprii materii prime de calitate certificata pentru productia Elis Pavaje, cat si pentru vanzare. Cifra de afaceri a grupului, pe anul 2016, a fost de 182,4 milioane lei.