Obiectivul tematic 10: Investițiile în educație, calificare și formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții.
Obiectivul specific: 3.12: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/competențe/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI ale angajaților.
Prioritatea de investiții 10.iii - Îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și prin validarea competențelor dobândite.
Contractul de Finanțare nr. POCU/861/3/12/146069 a fost semnat în luna iulie 2021 și este in valoare de 1.817.460,96 lei, din care 704.601,00 lei provin din partea FEDR/FC/FSE/IL MT și 124.341,33 lei din bugetul național.
Perioada de implementare a Proiectului este de 18 luni, respectiv între data de 22.07.2021 si data 21.01.2023.
151
de angajați
își vor dezvolta și avansa competențele digitale pentru muncă prin eficientizarea activităților de planificare, organizare, vânzări și marketing și resurse umane.
3
regiuni
proiectul se implementează în regiunile de dezvoltare - Centru (loc. Petrești, Mun. Sebeș - Fabrica Petrești), Sud-Muntenia - Fabrica Stoenești, jud. Prahova și Nord-Est (Fabrica Secuienii Noi, jud. Neamț).
38
de persoane
peste 25% din grupul tinta fiind format din femei.
8
persoane
peste 5% din grupul tinta este constituit de persoane cu varsta peste 55 de ani.
18
luni
este perioada de implementare a proiectului, începând din 22.07.2021.
988.501
lei
va asigura ELIS PAVAJE SRL pentru finanțarea proiectului.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea nivelului de cunoștinte, competențe și aptitudini în domeniul Tehnologiei Informațiilor și Comunicării (TIC) a 151 de angajați ai ELIS PAVAJE SRL. Proiectul contribuie cu 0,398% la îndeplinirea obiectivului specific al Programului POCU - 4S36 și cu 0.498% la îndeplinirea obiectivului specific al Programului POCU 4S34, creșterea numărului de angajați care dobândesc competențe și cunoștințe în domeniul TIC avansat, respectiv creșterea numărului de persoane ce dobândesc o calificare, respectiv competențe digitale avansate.
Dincolo de cifre, proiectul contribuie la creșterea productivității muncii și a planificării inteligente a activităților de business, de producție și de vânzare, la interacțiunea mai rapidă la nivel inter-departamental, precum și la creșterea numărului de femei care sunt implicate în programe de formare TIC.
Scopul proiectului este acela de promovare a învățării pe tot parcursul vieții cu accent pe îmbunătățirea competentelor TIC la orice vârstă, creșterea gradului de angajabilitate a persoanelor participante, creșterea transferabilității cunoștințelor, competențelor și abilităților și creșterea capacității de planificare și implementare a proceselor și activităților, facilitată de instrumente TIC.
În egală măsură este urmărit un scop legat de îmbunătățirea comunicării interne, la nivel de organizație, dar și a comunicării externe și publice, prezentare și comunicare B2B și B2CS.
Municipiul Sebeș, Str. Zorilor nr. 1
Petresti, județul Alba