Outdoor Living. Idei pentru când vrei să trăiești în aer liber, cu tot confortul modernității

17.06.2024  |  4 min
Outdoor Living. Idei pentru când vrei să trăiești în aer liber, cu tot confortul modernității

Outdoor living, sau viața în aer liber, reprezintă extinderea spațiului de locuit și de lucru din interior către exterior, prin crearea unor zone confortabile și funcționale în grădină, în curte sau pe terasă.

O întoarcere la natură, într-o lume tot mai stresantă, fără a renunța, totuși, la confortul modernității.

Outdoor living a devenit tot mai popular în ultimii ani, mai ales în condițiile în care munca de acasă, de exemplu, s-a răspândit. Astfel, oamenii au căutat să iasă din limitele și constrângerile locuinței, pentru a-și regăsi libertatea într-un spațiu verde, deschis.

În plus, prin folosirea unor elemente constructive în diverse forme și culori, cum sunt de exemplu pavelele și dalele de la Elis Pavaje, se adaugă o valoare estetică și funcțională grădinii, curții sau terasei.

Cum putem transforma spațiul exterior într-o oază de relaxare și divertisment

Principalul beneficiu al outdoor living este reconectarea cu natura, căci permite petrecerea timpului de acasă în aer liber. Se reduce astfel stresul cotidian și crește starea de bine.

Chiar și atunci când ai de dus la capăt o sarcină complicată, cum ar fi, poate, predarea unui raport, munca într-un spațiu prietenos, bine amenajat, care lasă natura să se amestece cu elementele construite, devine mai ușoară. În plus, lumina naturală contribuie la o luminare a sufletului.

Al doilea beneficiu este reprezentat de extinderea spațiului de locuit, căci se poate amenaja, practic, un living în aer liber. Un loc în care pot avea loc întâlniri cu prietenii, mici petreceri sau joacă, într-un spațiu sigur, curat și care maximinează fiecare metru pătrat al locuinței.

În plus, prin folosirea unor elemente constructive de calitate, precum băncile, focarele sau jardinierele Elis Pavaje, crește valoarea proprietății. O terasă frumoasă, un șemineu de exterior sau un foișor pot fi puncte de atracție pentru potențialii cumpărători.

Cum se poate amenaja eficient un spațiu outdoor living

Mobilier confortabil, rezistent la intemperii, cum ar fi bănci construite din pavele, cu perne moi, ce pot fi adăpostite în caz de umezeală, sunt absolut necesare. Sunt funcționale, dar au și o valoare estetică ridicată.

Pernele colorate și păturile pufoase dau un plus de confort și stil. Mai mult, pot fi adaptate în funcție de sezon, pe culori sau materiale folosite, pentru a aduce o notă proaspătă decorului.

Lămpile cu încărcare solară pot adăuga un plus de eleganță, cu un iluminat ambiental discret și eficient.

O zonă de grătar sau cu o plită poate fi utilă pentru cei care adoră să gătească afară. Se adaugă multe spații de depozitare, sau o bucătărie de vară pentru ca totul să fie la îndemnână fără a mai intra în casă.

 

Familiile cu copii sau cei care au prieteni cu mulți copii pot amenaja și un spațiu de joacă, cu elemente de pavaj moale, în culori vesele, care să fie atractive pentru cei mici.

Vezi și: Cum să pregătești terasa pentru vară?

Dacă spațiul este limitat, o grădină verticală cu jardiniere monobloc poate fi soluția ideală, căci adaugă și un aspect verde, proaspăt și natural spațiului exterior.

Noua amenajare poate fi delimitată cu borduri elegante și rigole, de asemenea în culorii vii, pentru a păstra locul uscat și pentru a-i da un plus de funcționalitate, indiferent de anotimp.

Outdoor living reprezintă o cale excelentă de a îmbunătăți calitatea vieții, oferind un loc ideal pentru relaxare, socializare și divertisment.

Spațiul nu este costisitor de amenajat, pe piață existând o gamă largă de prefabricate pentru grădină și terasă, pornind de la prețuri accesibile, astfel încât fiecare să-și definească spațiul așa cum i se potrivește cel mai bine.