Ce este sigilantul de pavele? Cum pastram culoarea pavelelor in timp?

10.12.2020  |  2 min
sigilant de pavele

Sigilarea este menită să protejeze pavele de elemente (adică ploaie, soare etc.) și de orice lucru străin care urma să cadă asupra lor. Creează o barieră invizibilă deasupra pavelelor care respinge apa, uleiul și orice altceva pe care l-ați putea lăsa accidental pe aleea sau pe marginea piscinei, atâta timp cât îl spălați imediat ce îl vedeți pătat.

Sigilarea păstrează, de asemenea, frumusețea naturală a pavelelor pentru anii următori. Din păcate, sigilarea nu împiedică furnicile să iasă din gazon sau buruienile să răsară din cauza semințelor din aer. Alte produse au grijă de această problemă pentru voi, cum ar fi un spray de furnici pulverizat în curte și un stabilizator pentru rosturi de nisip.

Cât durează procesul?

De obicei, este un proces de 2 zile (dacă vremea permite, desigur). În prima zi, se face o spălare chimică cu o perie urmată de o curățare sub presiune cu un produs de curățat sub presiune (presiune redusă), care curăță aproape orice (petele pătrunzătoare insistente, cum ar fi uleiul și rugina, nu pot ieși). A doua zi după ce vă asigurați ca suprafața care trebuie sigilată este complet uscată, pulverizați pe pavele un produs de etanșare. Se aplică unul sau două straturi, în funcție de necesitate. Vă sugerăm ca vehiculele să fie conduse peste lucrarea finalizată la 24 de ore de la încheierea sigilării. Pietonii pot merge pe suprafața cu sigilant după doar câteva ore.  Pentru finisaj se acoperă lucrarea cu un nisip fin și se urmarește acoperirea rosturilor.

Ce efect vizibil are sigilarea?

Sigilarea este făcută pentru a proteja pavele și, de asemenea, pentru a le păstra frumusețea. Când se aplică un produs de sigilare, acesta întunecă culorile originale. Culorile mai închise tind să aibă un luciu mai vizibil decât cele mai deschise. Din nou, acesta este un bonus care vine cu sigilarea și nu scopul principal al acesteia.

Cum vă puteți da seama dacă trebuie să vă resigilați pavelele?

Un test simplu vă poate ajuta să vă dați seama dacă aveți nevoie sau nu de sigilare, dar nu este singurul. Porniți furtunul de apă și urmăriți dacă apa stă la suprafață. Dacă acest lucru nu se întâmplă, este posibil să aveți nevoie de un strat proaspăt de sigilant. În principiu, se recomandă sigilarea o dată la 2 ani.

Produsele de sigilare se găsesc în rețelele de bricolaj sau la colaboratorul nostru REMEI. Adresa contact: nicolae.pavlov@remei.ro