Amenajare curte modernă: 5 idei în culori puternice

31.01.2018  |  6 min

Vrei să transformi aspectul anost al curții și grădinii într-o gradină modernă, cu ambient deosebit, ieșit din tipare? Ce-ar fi dacă ai face chiar din pavaj elementul principal de decor? Cu siguranță, spațiul se va îmbogăți cu “acel ceva,” nota necesară de originalitate și diferențiere față de alte proiecte peisagistice. Iată câteva stiluri de pavaje, cu ajutorul cărora poți obține spații cu totul speciale, precum o grădină urbană sau alte amenajări rezidențiale:

5 elemente moderne de inclus în amenajarea curții tale

Degradeuri

Pavajul în degradeuri are un aspect deosebit, de care te poți folosi cu succes în personalizarea curții și a aleilor din grădină
Modelul Fantasia este alcătuit din trei dale de dimensiuni diferite, care se îmbină perfect, astfel încât modelul obținut să creeze un spațiu elegant, organizat și curat. Se obțin degradeuri spectaculoase de culori antichizate și tonuri metalice, de inspirație steampunk.

Modelul de pavele Fantasia este ideal pentru pavarea suprafețelor destinate accesului pietonal din zonele private: alei de grădină, terase, trotuare, drumuri de acces din jurul casei, dar și pentru parcuri sau piețe. Poți alege ce-ți place din gama coloristică gri patinat, cafeniu, maro patinat și albastru patinat.

Forme din natură

Iubești natura, cu tot ce are mai frumos de oferit și vrei să aduci în curtea ta un colț din peisajul preferat? Acum este mai ușor decât crezi să-ți îndeplinești dorința.
Pavajul Pietra este inspirat din formele și texturile neregulate ale pietrei naturale, oferind astfel un aer montan, proaspăt și viguros. Modelul este disponibil ca mix de 7 dimensiuni și poți alege între două game coloristice: cafe și tempo.

Este un model versatil, potrivit pentru amenajarea teraselor, curților sau aleilor din jurul casei, precum și pentru pavarea aleilor din parcuri sau a căilor de acces auto. Poți alege o amenajare în stil carpatin, ca să pui în valoare pavajul Pietra.


Geometrii

Redefinește decorul grădinii cu ajutorul pavajului în structuri geometrice. Formele regulate, împreună cu un joc de culori rafinat, creează un spațiu structurat, modern și-n același timp fantezist. Pentru o astfel de amenajare, modelul Trenova Romb Grande este ideal.
Modelul Trenova Romb Grande este un pavaj rezidential premium din gama Elis Pavaje. Prin combinația interesantă de romburi se creează efecte 3D, pentru un decor inovator, cu un impact vizual deosebit.

Trenova Romb Grande se distinge prin suprafața netedă și nuanțele plăcute de gri, iar aspectul estetic deosebit, ce dă impresia de spațiu tridimensional, cu siguranță va impresiona oaspeții.

Contraste puternice și mixuri de texturi

Pentru amenajarea inedită a unei curți moderne poți alege combinații originale de materiale (pavele, dale, dreptunghiuri de beton, piatră cubică antracit, ciment, plăci ceramice, pavele vibropresate), pe care să le combini în contraste puternice. Adaugă la acest ansamblu decorativ și amenajări cu bolțari, ca să obții cele mai interesante modele de alei pentru curte, deosebite față de cele ale caselor din jur.

Jocuri de culori

Poți să alegi pavaje din modele vesele, cu multe culori, de exemplu Melange, ca să înviorezi orice amenajare monotonă. Te joci creativ cu nuanțe calde, ideale pentru stilul iberic sau pentru alte proiecte peisagistice de curți moderne, cu personalitate.

Pavelele Melange sunt realizate din beton colormix și sunt utilizate cu succes la alei pietonale, căi de acces spre garaje, pavaje de curți, parcuri și terase pentru case, vile, reședințe de vacanță.

Care sunt cele mai potrivite finisaje pentru o curte modernă

Pavele și dale

Sunt finisaje versatile, se montează rapid și sunt ușor de întreținut. Poți să alegi dintre sute de modele și să realizezi combinații originale, pentru amenajări moderne, în tendințe.

Piatră cubică

Piatra andezit creează un ambient puternic, cu tonuri de la gri-verzui deschis, până la negru antracit. Ai la dispoziție mai multe dimensiuni de borduri și cuburi, ce combină durabilitatea pietrei naturale cu aspectul în tendințe pe care-l au pavelele din beton.

Plăci ceramice Meissen

Dacă amenajezi o curte modernă cu fântâni, curgeri de apă și piscine, alege plăci speciale create pentru zonele aflate în contact frecvent cu apa și umezeala. Sunt rezistente, antiderapante și creează efecte deosebite atunci când le montezi în combinații de modele.

Borduri rezidențiale

Pentru delimitarea zonelor din curte folosește borduri, care echilibrează vizual amenajările exterioare și consolidează căile de acces. Poți folosi borduri cilindrice în dreptul spațiilor verzi sau borduri carosabile pentru aleile către garaj, foișor sau zona de grătar.

Alte detalii de care să ții cont pentru amenajarea unei curți moderne

Pe lângă pavaje și alei, o curte modernă are nevoie de accesorii și amenajări peisagistice. Ia în considerare pentru proiectul tău cele mai importante detalii:

  • Gazonul – ai nevoie de iarbă, ca să te simți conectat cu natura, în plus te ajută să faci trecerea de la verandă și terasă spre grădina de flori;
  • Surse de iluminat – un ambient modern are nevoie de spoturi LED încastrate în pavaj, lămpi solare și alte sisteme de iluminat, care să ofere efecte vizuale impresionante pe timpul nopții;
  • Elemente decorativejardiniere, ghivece, mobilier de grădină din bolțari, bănci, trepte;
  • Dimensiunea curții este foarte importantă atunci când te decizi pentru o amenajare modernă: dacă ai o curte mică, folosește inteligent elementele de pavare pe care ți le-am prezentat, ca să creezi senzația de spațiu.

Ia în considerare ideile prezentate și folosește culori puternice pentru a pune accent pe zonele de interes din curte. Utilizează materiale moderne și de calitate, pentru că pavajele exterioare trebuie să fie rezistente și aspectuoase.