Importanța zidurilor de susținere atunci când locuiești într-o zonă în pantă

29.07.2022  |  2 min

Atunci când casa ta este construită într-o zonă înclinată, ai nevoie de o soluție prin care să-ți protejezi curtea de eroziune și alunecări de teren.

Zidurile de susținere denumite și pereți de susținere au ca scop protejarea terenurilor, drumurilor și căilor de acces împotriva alunecărilor de teren și transformarea zonelor înclinate, astfel încât să poată fi cultivate și exploatate la maxim. Zidurile de susținere limitează eroziunea prin scurgeri și conservă starea terenului delimitat.

Siguranță pentru planurile casei tale

Dacă ai cumpărat un teren pe o pantă înclinată, atunci trebuie să știi că ai nevoie de un zid de protecție care să îl ferească de eroziune și alunecările de teren. Nu lăsa niciodată calculul ridicării unui astfel de zid decât în mâna specialiștilor. Un calcul greșit sau materiale slab calitative îți pun casa și siguranța în pericol. Elis Pavaje îți poate oferi consultanță în realizarea unui zid din elemente prefabricate, care rezistă pentru o viață.

Verificarea zidurilor vechi de rezistență

Dacă ai cumpărat un teren unde există deja un zid de sprijin, acesta trebuie evaluat de specialiști dacă oferă drenajul necesar și o susținere reală împotriva alunecărilor de teren. Zidurile de susținere care folosesc materiale precum lemn (bușteni) sau beton monolit sunt afectate în timp și trebuie înlocuite. Elis Pavaje îți pune la dispoziție o soluție superioară prin blocurile de zid Siena sau blocheții Keystone. Folosirea blocurilor de zid Siena este preferată în cazul zidurilor de înălțime mică (max 0,75m). Datorită timpului scurt de montaj, manoperei mai puțin costisitoare și aspectului deosebit. Blocheții sunt o soluție recomandată în cazul în care ai nevoie de ziduri înalte, consolidate, datorită durabilității în timp.

Soluții pentru o gradină mai mare

Zidurile realizate din elemente prefabricate din beton vibropresat pot să contureze estetic spațiul grădinii, dar au și un avantaj practic foarte important – prin instalarea lor, se poate realiza terasarea unui spațiu plat, utilizabil pentru grădinărit, se poate crea un loc de joacă pentru copii sau pentru relaxare. Blocurile de zid Siena sunt disponibile în patru variante de culori: antracit, alb-crem, café sau maro patinat.

Creează-ți un spațiu sigur și mărește perimetrul util al casei cu blocurile de zid Siena de la Elis Pavaje. Le poți combina în amenajarea grădinii cu palisadele Siena, pentru un aspect unitar, elegant și modern.