Amenajeaza-ți propria curte de poveste!

05.11.2020  |  4 min

Este firesc să acorzi aceeași importanță amenajării exterioare ca arhitecturii casei sau amenajării interioare. Iar alegerea pavajului în combinație cu celelalte elemente de amenajare este cea mai importantă decizie, odată stabilită destinația fiecărei zone. De ce? Simplu: pășești mereu pe pavelele montate și le ai în permanență în raza ta vizuală de la primul pas pe poarta casei. Reprezintă, putem spune, cartea de vizită a căminului tău.

Folosește catalogul ca sursă de inspirație, ca pe un dicționar în imagini de tendințe în amenajări exterioare. Plecând de la propunerile noastre, îndrăznește să combini suprafețe, culori, texturi care îți plac, pentru a obține o amenajare care să te reprezinte. Iar pavelele sunt versatile: pot fi cu usurință scoase și înlocuite, pentru a configura un alt model.

Transformarea grădinii mult visate ȋn realitate presupune implicare din partea ta ȋn ceea ce privește partea de design și funcționalitate. Ne spui ce ȋți dorești, stabilim forme, texturi și culori, iar noi ȋți propunem soluții de amenajare fără limite, fie că e vorba de elemente inspirate din natură, de combinații de culori și forme sau construcții ingenioase. Ȋți suntem alături pe tot procesul de amenajare a spațiului dorit, oferind servicii complete indiferent de complexitatea și rigurozitatea lucrării.

E recomandat să iei în considerare etapele proiectului pentru a te asigura că în final ajungi la rezultatul dorit: demolare, pregătirea terenului, așternerea stratului de balast și a patului de nisip, montajul pavajului și amenajarea peisagistică. Cu cât mai bine planifici proiectul, cu atât vei fi mai liniștit!

Tine cont de câteva elemente care pot influența amenajarea:

  • Vremea poate să determine amânarea montajului;
  • Vara și toamna, montatorii sunt cel mai ocupați. Planifică cu câteva luni în avans pentru a te asigura că la momentul oportun vei avea cu cine să realizezi amenajarea;
  • Dă comanda de pavele și alte produse cu minim 3 săptămâni în avans, pentru a te asigura că vor fi disponibile când ai nevoie;
  • Daca ai lucrări în curtea din spate, realizează-le înaintea celor din curtea din fața casei;
  • La finalizarea lucrării, parcurge întreagă suprafață amenjată cu montatorul, pentru a te asigura că totul este conform condițiilor contractate;
  • Gândește pașii în avans. Dacă ai o lucrare mare, ia în considerare etapele lucrărilor pe parte electrică, instalații, drenaj și peisagistică.

Planificare proiect

Ia în considerare o medie de 4-6 săptămâni, în funcție de complexitatea lucrării. Gândește-te la destinația lucrării: terasă, parcare, curte sau alee pietonală. Alege stilul amenajării astfel încât să se potrivească cu arhitectura casei și restul ambientului. Caută inspirație: Facebook, website, catalog și accesează Simulatorul online pentru a realiza o proiecție vizuală a proiectului tău cu pavele Elis Pavaje. Alege grosimea și dimensiunile (în funcție de destinația lucrării), culoarea și forma (în funcție de stilul ales) și proiectează amenajarea zonei verzi! În final stabilește un buget estimativ.

Selectează montatorul

Pentru această etapă ia în considerare 2-3 săptămâni, pentru a avea timp să primești oferte, să vizualizezi lucrări realizate de aceștia și să negociezi valoarea lucrării. Contactează cel puțin 3 montatori. De preferință pornește de la recomandări ale prietenilor, familiei,vecinilor. În final semnează contractul și asigură-te că firma aleasă are disponibilitate când ai nevoie.

Realizează proiectul!

Timpul necesar depinde de complexitatea lucrării. Poate dura de la 2-3 zile până la câteva luni. Asigură-te în avans că materialele pot fi livrate înainte de venirea montatorului. Asigură-te de calitatea, cantitatea, de manipularea și depozitarea produselor în bune condiții. Tine legătura cu montatorul, pentru a fi informat despre statusul lucrării.

După montaj

La finalul lucrării, parcurge toată suprafața pentru a te asigura că este totul în regulă. Solicită certificatul de garanție a lucrării, pentru minim 1 an, pentru că aceasta să treacă peste un ciclu de îngheț-dezgheț. Discută un plan de curățare și întreținere a lucrării cu montatorul.