Capcane în domeniul amenajărilor exterioare

17.06.2022  |  4 min

În amenajarea ambientului exterior, să angajezi un montator de pavaje profesionist este foarte important pentru obținerea unui rezultat estetic și durabil. Din păcate, mulți oameni nu obțin rezultatele pe care și le doresc, din cauza unor montatori neprofesioniști, atunci când amenajează cu pavaj aleile, grădinile sau terasele.

De peste 30 de ani în domeniul amenajărilor exterioare, Elis Pavaje își folosește experiența pentru a oferi consultanță, astfel încât nimeni să nu mai fie înșelat de montatori de pavaje neprofesioniști.

Iată câteva sfaturi pentru a identifica rapid un montator neprofesionist în domeniul montajului de pavaje și alte prefabricate din beton pentru amenajarea exterioară.

Caută recomandări atunci când alegi un montator de pavaje

Recomandările personale sunt cele mai importante, dar atunci când nu cunoști pe nimeni care să fi lucrat cu un anumit montator de pavaje există soluții. Cere un portofoliu de imagini de la lucrări și căută impresii despre munca lui pe Google, site-urile de recenzii și rețele sociale. Află ce spun oamenii despre el și analizează proiectele pe care le-a făcut anterior. Majoritatea celor care montează pavaje vor avea un portofoliu pe care îl pot pune la dispoziție sau o pagină de Facebook/LinkedIn/Instagram cu imagini de la lucrări. Dacă există foarte puține lucruri despre ei în mediul online e un semn de întrebare.

Un montaj rapid nu înseamnă neapărat profesionalism

Când un furnizor e prea disponibil să înceapă montajul imediat, pune-ți semne de întrebare. Un profesionist are nevoie de timp pentru a analiza terenul, a planifica munca și a comanda materialele. Amenajarea spațiului exterior este un proiect de durată și care să treacă testul timpului, așa că nu te grăbi când vine vorba de alegerea unui montator de pavaje. Compară oferte, impresii de la alți clienți, dacă este posibil mergi și vezi lucrări realizate de aceștia.

Conic Antico alb-crem

Cere mereu în scris oferta completă pentru montarea pavajelor

Când o ofertă de pavaje pare prea bună ca să fie adevărată, cel mai probabil e o escrocherie. Nu accepta niciodată estimări verbale. Cere un deviz final în scris și semnează un contract în avans. În funcție de situația din teren, un proiect poate să coste și de 3 ori mai mult decât îți imaginezi, dar un montator profesionist te va avertiza de la început asupra acestui lucru. Cere detalii concrete despre realizarea proiectului, în scris, iar la final verifică atent dacă totul este în regulă și dacă toți pașii conveniți au fost respectați.

Solicită întotdeauna garanție la montajul pavajului

Un montator profesionist oferă în general minim 1 an garanție pentru lucrare, astfel încât aceasta să treacă peste cel puțin un ciclu de îngheț-dezgheț. Elis Pavaje oferă pentru pavele, borduri o garanție standard de 2 ani in cazul clienților care nu își descarcă certificatul de garanție online. Pentru clienții care își completează datele în site, Elis Pavaje oferă o garanție extinsă de 5 ani. În plus, orice livrare vine însoțită de o Declarație de performanță care atestă calitatea și performanțele produsului.

Care sunt riscurile alegerii unui montator de pavaje amator?

  • Costuri mai mari, nejustificate
  • Tăieturi necorespunzătoare, inestetice
  • Montarea pavajului sub cota bordurilor
  • Alinieri greșite și lipsa planeității
  • Prea puțin nisip între plăci
  • Rezistență redusă în timp

Elis Pavaje se bazează pe o rețea națională de montatori specializați de pavaje din fiecare județ! Aceștia te pot ajuta cu modele și soluții personalizate. Un montator specializat de pavaje are în vedere configurația terenului, destinația lucrării și a nivelului de trafic. Acesta poate oferi și sugestii de ordin estetic pentru un rezultat cât mai frumos. În final, montatorul îți oferă sugestii prețioase de întreținere.

Fiecare amenajare este unică, așa că este bine să alegi un montator de pavaje de încredere alături de care să construiești un proiect estetic și durabil!