Azi am să tratez un subiect care ridică o serie de semne de întrebare: dacă tu cumperi pavele și le montezi, cât timp vor rezista?  Dacâ am de exemplu; doi ani de garanție, inseamna ca ele vor rezista doar doi ani ? Sau ele vor rezista mai mult? Ce mă intereseaza când cumpăr? Durata de viață sau garanția? Aici răspunsul este: ambele!

Pentru pavele  insă,  garanția și durata de viață depind foarte mult de încă un factor: montajul. Dacă acesta nu este bine realizat, degeaba aveți garanția producătorului că pavelele rezistă mult timp. Montajul defectuos afectează pavele! Pot apărea fisuri în canturi, apă poate bălți sub ele și pavelele să crape sau să mențină mult timp efectul nedorit al eflorescenței. De aceea e important sa soliciți certificatul de garanție pentru serviciile de montaj.

Dacă montajul e bine făcut, cât timp rezistă pavelele?

Aici intră în discuție:  DURATA DE VIAȚA. Reprezintă perioada medie estimată pentru a putea folosi produsele în condiții de funcționalitate normală. În cazul pavajului vibropresat, Elis Pavaje, care are o experiență de aproape 30 de ani, apreciază durata de viață a produselor sale, în condiții normale de exploatare și intreținere, ca fiind de aproximativ 20 de ani. Desigur, sunt lucrări de peste 25 de ani, încă funcționale, însă pentru o perioada declarată este necesară o estimare a perioadei medii.

Ce se-ntamplă dacă primești pavele cu defecte?

În această situație vorbim de: GARANȚIE, care este un angajament asumat de producător față de client, de restituire a prețului plătit, de reparare sau de înlocuire a produsului cumpărat, dacă acesta nu corespunde condițiilor din declarațiile de conformitate. De exempu, la Elis Pavaje garanția comercială este de 5 ani pentru pavele, dale, borduri , produse pentru grădina și 2 ani pentru rigole, bolțari, blocheti, elemente de canalizare.

Dacă la recepția pavajelor constați neconformități ale produselor (de ex. dale ciobite, crăpate, sparte și alte defecțiuni) trebuie să întocmești un Proces Verbal și să-l trimiți consultantului de vânzări de unde ai achiziționat, în cel mai scurt timp posibil.  În acest proces verbal trebuie să oferi detalii despre neconformitățile produselor și să atașezi fotografii cu produsele neconforme.  Un reprezentant al producătorului va prelua și soluționa reclamația, dacă aceasta se dovedește fondată.

Garanția pentru pavele, dale și alte produse pentru amenajare exterioară se acordă în conditiiile respectării recomandărilor de folosire și de montaj, primite de la producător. Garanția nu acoperă deteriorări datorate montajului, exploatarii improprii sau deteriorări apărute în timpul descărcării, respectiv manipulării la locația cumpărătorului.

Nu se acceptă că reclamație produse care au fost puse în operă. Dacă pavelele sunt montate, acestea se consideră acceptate. Variațiunile nesemnificative de culoare și eflorescențele (petele albe de calcar) pavelelor și a celorlalte produse de beton apar din cauza materiilor prime care intră în rețeta produselor, nu sunt considerate defecte de calitate de către producători și nu fac obiectul garanției.

Pentru conditiile de acordare a garanției,  citeste certificatul de garantie Elis Pavaje