Amenajarea moderna a terasei

31.08.2017  |  4 min

Din ce in ce mai multi proprietari de case aleg sa isi amenajeze la exterior propriul colt de relaxare. Cu alte cuvinte, mutam la exterior livingul din interior si ii dam functionalitati multiple: loc de odihna, de luat masa, birou de lucru, spatiu de joaca pentru copii, colt romantic pentru o seara memorabila in doi si, nu in ultimul rand, un spatiu primitor pentru petreceri de neuitat alaturi de cei dragi.

Iata o astfel de amenajare realizata integral cu produse Elis Pavaje din beton vibropresat: pavele premium, jardiniere, focar, blocuri de zid pentru delimitarea spatiului si, pentru obtinerea unei atmosfere mai calde, lampi solare cu led. Sa vedem impreuna posibila poveste din spatele crearii acestui spatiu.

Amenajarea a plecat de la o cerinta simpla: un spatiu versatil, care sa poata fi folosit atat in scopuri de relaxare, cat si cu rol de birou. Pentru ca nu dispune de o curte foarte generoasa si proprietarii sunt mari iubitori de spatii verzi, livingul recreat la exterior este de dimensiuni medii. Pentru pavarea acestuia, au avut in vedere mai multe tipuri de materiale recomandate pentru exterior.  Au optat pentru un model de pavele premium, din beton vibropresat, cuceriti de calitatea si durabilitatea lor in timp, de usurinta si rapiditatea in executia lucrarii si, nu in ultimul rand, de versatilitatea lor.

Constienti ca in momentul aparitiei primului copil vor trebui sa regandeasca amenajarea pentru a-i oferi un spatiu de joaca adecvat, le-a placut ideea ca, spre deosebire de alte suprafete care necesita montaj in sapa de beton, pavelele se monteaza in pat de nisip, prin urmare este usor de intervenit pentru reconfigurarea spatiului, cu costuri reduse. In urma vizitei in showroom-ul Elis Pavaje, au fost cuceriti de un model nou lansat pe piata, atat datorita dimensiunilor mari, care creeaza iluzia unui spatiu aerisit, generos, cat si culorii deschise, usor de integrat in peisaj. Pentru un plus de dinamism si pentru a delimita zona de recreere de cea de acces, au optat pentru un chenar realizat din pavele premium Antico P6, gri antracit, din aceeasi gama cromatica cu focarul si jardinierele.

Si daca tot au pornit la drum, si-au dorit sa isi indeplineasca un vis mai vechi: propriul focar, ce poate fi folosit si pentru a se lua masa sau stativ pentru diverse lucruri. Initial, au inceput sa caute informatii despre construirea unui focar si s-au gandit sa il amplaseze intr-un colt al amenajarii. Cand au vazut insa focarul Quadra din gama Elis Pavaje, oferit spre vanzare sub forma de kit complet,  au fost cuceriti pe loc! Le-a placut design-ul simplu, in linii clare, realizat din pavele premium Antico D6 cu aspect antichizat, in nuante apropiate de cea a pavajului. In plus, au fost incantati ca il pot cumpara ca pachet complet, fara sa trebuiasca sa faca mai multe drumuri pentru a-si  achizitiona separat elementele constitutive, mai ales ca nu au cunostintele tehnice necesare. In scurt timp, acesta a devenit punctul de atractie al curtii, nu doar pentru seri romantice sau intalniri cu prietenii, ci si pentru intalnirile de business.

Data fiind activitatea de free lancer a proprietarului, acesta si-a dorit sa isi poata invita partenerii si clientii intr-un birou in aer liber, pe durata sezonului cald. Aerul informal al amenajarii si confortul creat in acest birou atipic contribuie din plin la reusita proiectelor profesionale.

Blocurile de zid din beton vibropresat au fost alese la finalul amenajarii, dintr-un motiv foarte simplu: au fost atat de incantati de cum arata living-ul lor de la exterior, incat au dorit sa dea un aer nou, modern si delimitarii proprietatii.

Montajul lor s-a efectuat in scurt timp, rapid si la costuri reduse. Combinarea celor doua nuante naturale, antracit si alb-crem, a fost o alegere inspirata, deoarece creeaza un contrast original, de efect, valorizand intreaga amenajare.

Nu in ultimul rand, merita mentionate lampile cu led pentru pavaj, recomandate de consilierul de vanzari Elis Pavaje. Acestea ofera o lumina discreta, dar de efect, dand spatiului un aer elegant si sofisticat.

Produse mentionate in acest articol:

Pavele Antico P6

Focar Quadra

Blocuri de zid Siena