Amenajări exterioare cu plăci ceramice

12.08.2021  |  4 min

Cea mai recentă tendință pentru amenajări ale teraselor include plăcile din ceramică (cunoscute și sub denumirea de gresie porțelanată). De obicei, acestea au o grosime de 2 – 3 cm. În acest articol vă prezentăm ce pot face plăcile ceramice în comparație cu alte materiale, cum vă puteți bucura de ele mult timp și ce avantaje pot aduce 2 cm în aer liber. De asemenea, puteți decide dacă plăcile de terasă ceramice sau pavelele din beton sunt alegerea mai bună pentru dvs.

Plăcile ceramice sunt o recomandare pentru terase sau balcon?

Plăcile ceramice sunt atractive vizual, cu un finisaj ce copiază aspectul lemnului, betonului sau piatrei naturale. De aceea sunt cea mai potrivită recomandare pentru terasa pe care îți vei petrece mult timp. Sunt, de asemenea, recomandarea cea mai bună pentru balcon, datorită greutății și grosimii reduse comparativ cu pavajul și rezistenței mai mari în comparație cu gresia. În multe situații, terasele sau balconul impun restricții constructive care țin de înalțime, grosimea redusă a plăcilor ceramice fiind ceea ce le recomandă în aceasta situatie

 

Ce le conferă rezistență?

Plăcile ceramice sunt arse la aprox. 1200-1300 ° C. Datorită acestui proces de ardere, panourile sunt deosebit de rezistente la intemperii: un material foarte dens și o permeabilitate redusă a apei (mai puțin de 0,5%) ce este protejat de influențele externe. Rezultatul: un material robust, rezistent la apă și murdărie, care va dura pentru mult timp. Plăcile pentru exterior trebuie să îndeplinească condiții speciale pentru a rezista influențelor schimbătoare ale mediului.

Atenție! Chiar dacă modul de producție le recomandă pentru terasă, garanția lucrării pe termen lung o vei avea doar cu un montaj corect.

Plăcile ceramice se încălzesc?

Da, plăcile ceramice se pot încălzi în lumina directă a soarelui vara. Deoarece ceramica este deosebit de rezistentă la căldură, panourile sunt în general potrivite pentru utilizare pe suprafețe inundate de soare. Dacă însă dorești să mergi pe plăci desculț, fii precaut. Chiar și culorile deschise, care se încălzesc mai încet decât cele întunecate, pot deveni în anumite circumstanțe atât de fierbinți încât poți merge desculț doar într-o măsură limitată.

Plăcile ceramice se curăță ușor?

Datorită porozității reduse a plăcilor ceramice de terasă, petele precum grăsimea, muștarul sau vinul roșu pot fi îndepărtate relativ ușor cu apă. Cu cât cureți mai repede suprafața după ce apar petele, cu atât rezultatul este mai bun.

Plăcile ceramice se recomandă pentru zone cu acces auto?

Nu, chiar și în condițiile în care montajul plăcilor se realizează prin lipire, este de preferat sa se evite accesul autoturismelor, deoarece riscul de ciobire este mai mare decât în cazul produselor de pavaj cu grosime mai mare.

Oferta Elis Pavaje include plăci ceramice Meissen, cu dimensiuni 59.3×59.3×2 cm.

Puteți accesa oferta de plăci ceramice și mai multe detalii accesând link-ul de aici.