Garantie pavele. Garantie montaj

11.09.2019  |  3 min

Cand investesti o suma de bani in bunuri de folosinta indelungata, dincolo de reputatia firmei producatoare, vrei o asigurare ca vei putea folosi produsul in conformitate cu beneficiile garantate. Acelasi lucru se intampla si in cazul amenajarilor cu pavele. Cum poti obtine o astfel de asigurare? SOLICITA CERTIFICATUL DE GARANTIE PENTRU PRODUSE! Solicita certificatul de garantie pentru amenajarile cu pavele!

  • Pentru pavele, borduri sau alte prefabricate din beton vei primi un certificat de garantie de la producatorul produselor.
  • Pentru serviciile de montaj (lucrarea de pavaj) vei primi un certificat de garantie de la firma montatoare.

Conform legislatiei, acordarea garantiei este obligatorie din punct de vedere juridic, fiind definita de legea nr. 449/2003. “Prezenta lege reglementeaza aspecte privind vanzarea produselor, inclusiv a celor executate la comanda, si garantiile asociate acestora, in vederea asigurarii protectiei consumatorului.” Mai exact, garantia reprezinta o asigurare pe care vanzatorul si-o asuma fata de client, de a restitui pretul achitat de consumator, de a repara sau a inlocui produsul cumparat care face obiectul garantiei, in conditiile respectarii recomandarilor si instructiunilor generale de utilizare, transport si depozitare incluse in documentatia producatorului, fara solicitarea unor costuri suplimentare.

PERIOADA DE GARANTIE VERSUS DURATA DE VIATA

Perioada de garantie difera de la un producator la altul, de la un produs la altul. Perioada minima obligatorie este de 2 ani si constituie garantia de conformitate. Orice producator poate decide daca extinde sau nu termenul de garantie acordat.

De multe ori, consumatorii fac confuzie intre garantie si durata de viata a produsului. Garantia este perioada pentru care producatorul isi asuma interventia in vederea protejarii consumatorului. Durata de viata reprezinta  perioada medie de valabilitate a produsului. In acest timp, daca produsul nu are vicii ascunse, poate fi exploatat in conditiile pentru care a fost achizitionat. In cazul pavelelor din beton vibropresat durata de viata este de minim 20 de ani. In cazul Elis Pavaje, acest lucru este demonstrabil prin lucrari cu vechime chiar de 25 de ani, inca viabile.

Pentru serviciile in constructii, lucrurile sunt un pic mai complicate, mai ales in cazul lucrarilor in aer liber. O companie care acorda certificate de garantie reprezinta o asigurare a intentiilor serioase in oferirea serviciilor.

CE TREBUIE SA CONTINA CERTIFICATUL DE GARANTIE

Certificatul de garantie trebuie sa ateste urmatoarele conditii:

  • termenul de garantie;
  • durata medie de utilizare;
  • conditiile de acordare a garantiei – situatiile neacoperite de garantie;
  • metodele de intretinere, reparare, inlocuire si termenul de realizare a acestora;
  • datele specifice achizitiei.

Certificatul de garantie Elis Pavaje poate fi obtinut in atat in format fizic, cat si in format electronic, direct de pe site-ul companiei. In prima situatie, certificatul se obtine din reteaua de distribuitori Elis Pavaje si beneficiezi de 5 ani garantie. In a doua situatie, beneficiezi de 6 ani garantie dupa ce completezi chiar tu, doar datele tale de client.