5 mituri despre pavele, nu tocmai adevarate

06.02.2020  |  2 min

In procesul de selectie al produselor necesare amenajarii curtii veti intalni fel de fel de opinii pro sau contra unei solutii. Aici va prezentam 5 argumente pentru demistificarea principalelor mituri din piata, legate de pavele.

  1. Pavele sunt de culoare cimentului, gri.  Desi betonul este gri, nu intotdeauna trebuie sa ramana asa. La amestecul de beton se pot adauga culori minerale, in timp ce este inca umed si se amesteca pentru a da betonului o culoare diferita atunci cand se intareste. Pavelele sunt disponibile intr-o gama foarte variata de forme, texture si culori.
  2. Pavelele fac dificila inlaturarea zapezii  Zapada nu ar trebui sa fie o problema, deoarece, in conditiile unui montaj corect, pavele vor ramane la locul lor. Zapada este probabil sa se topeasca mai repede, deoarece pamanul respira prin rosturile pavelelor. Rosturile pavajului permit, de asemenea, scurgerea apei, astfel incat zona este mai putin probabil sa devina alunecoasa. In plus, pavele au toleranta la sare mai buna decat betonul
  3. Pavelele se deplaseaza. Atunci cand sunt montate in mod corespunzator de la inceput, pavele sunt cel mai putin susceptibile de a se deplasa. De asemenea, in cazul putin probabil in care pavele se schimba, repararea este relativ usoara, deoarece sunt montate fara mortar.
  4. Pavelele permit cresterea buruienilor intre rosturi. Datorita materialelor de etansare polimerice, rosturile pavelelor pot rezista acum la cresterea buruienilor. Solicitati furnizorului solutii pentru aceasta problema in momentul achizitiei pavelelor.
  5. Costurile de intretinere a pavajului sunt mari. Din contra, daca montajul este bine realizat (e asigurata planeitatea suprafetei, sunt aplicate substraturile in grosimile recomandate, toate straturile sunt bine compactate)  intretinerea va implica doar curatarea si in mod exceptional inlocuirea unor bucati deteriorate, ceea ce e de fapt, un avantaj.