Recomandări de întreținere a pavajelor

Recomandări de întreținere

Metode simple pentru păstrarea unui pavaj impecabil

Pavelele din beton vibropresat, în multiplele lor forme, culori și structuri, sunt durabile și ușor de îngrijit. În timp, însă, se pot depune impurități care afectează mai mult sau mai puțin aspectul lor estetic. Cere montatorului recomandări despre soluții de curățare, soluții de întreținere pe timpul iernii și cum poți curăța murdăria naturală sau evita apariția petelor.

Se recomandă realizarea lucrărilor de întreținere anual, înainte de venirea iernii. De asemenea, ține cont de faptul că lumina soarelui și uzura afectează în timp nuanța produselor. Pentru a menține sau intensifica culoarea pavelelor se pot folosi soluții de impregnare sau de intensificare a culorilor. Descoperă cele mai simple metode de curățare, pentru păstrarea unui pavaj impecabil!


Murdăria normală

Murdăria normală

Murdăria obișnuită - praf, depuneri de pământ, excremente de pasăre sau mușchi, se poate îndepărta cu ajutorul mijloacelor manuale de curățare, cum ar fi mătura sau peria de frecat. De asemenea, soluțiile de curățare existente în locuința dumneavoastră, cu un ph între 5 și 9, pot fi folosite fără riscuri, prin diluarea lor în apă. O altă metodă eficientă este utilizarea curățitoarelor cu presiune, fără a exista riscul de a deteriora suprafața pavelelor din beton. Atenție însă în zona rosturilor, deoarece acestea sunt deseori deschise în zonele exterioare și nu pot fi spălate prin presiune ridicată.

Murdăria persistentă

Murdăria persistentă

Dacă murdăria nu se poate îndepărta prin variantele descrise anterior, îți recomandăm folosirea substanțelor de curățare speciale. Cel mai adesea, pavajele se murdăresc pe suprafețe restrânse și se pot curăța cel mai bine cu o perie rădacinoasă sau cu o perie de mână.

Înainte de utilizarea mijloacelor de curățare cu conținut acid, trebuie neapărat să va asigurați protecția mâinilor și a ochilor.

Plante, sucuri sau vin

Plante, sucuri sau vin

Odată ce s-a uscat, murdăria de origine vegetală este greu de curățat cu produsele de curățare casnice, neutre. Pigmenții vegetali de la flori, boabele și acidul tanic reacționează însă bine la produsele speciale de curățare cu substanțe active de decolorare.

Alge și mușchi

Alge și mușchi

Particulele de mizerie de pe suprafața aspră a pavelelor sunt sursă ideală de hrană a microorganismelor, iar depunerile de alge și mușchi sunt rezultatul acestora. În acest caz, sunt indicate substanțele neutre de îndepărtare a algelor, cu efect de durată. Dacă acestea nu au efectul dorit, se pot utiliza produse speciale de curățare cu substanțe active de decolorare.

Uleiuri și grăsimi

Uleiuri și grăsimi

În cazul uleiurilor și grăsimilor, în special grăsimile vegetale sau animale, cu cât acestea sunt îndepărtate mai repede, cu atât mai bune sunt rezultatele. Spre deosebire de uleiurile de motor sau hidraulice, acestea se modifică și se pot acoperi cu rășină perseverentă. În acest caz, sunt de ajutor produsele de curățare pentru îndepărtarea uleiurilor, cu substanțe active.

Rugina

Îndepărtarea ruginii la pavaje

Dacă uneltele metalice, jucăriile, mobilierul sau ghivecele de flori au lăsat urme, este recomandat să folosiți substanțe fără acizi pentru îndepărtarea ruginii, cu ajutorul cărora aceste pete pot fi îndepărtate fără reziduuri.

Recomandări pentru perioada iernii

Recomandări pentru perioada iernii

Pavajul din beton vibropresat își menține zeci de ani aspectul inițial, dacă este îngrijit corect, în special iarna. În caz de îngheț și polei, în mod ideal, dar și din motive ecologice, se recomandă presărarea unui strat de nisip (ex. granulație 1-4 mm).

În multe magazine de specialitate se poate găsi un amestec de nisip-criblură, care are același scop ca și sarea: de a combate poleiul și de a oferi siguranță de rulare pe suprafețele înghețate. În cazuri extreme, se poate apela alternativ la soluții de topire a gheții.

Lucrări de prevenție

Lucrări de prevenție

Majoritatea modelelor de pavaj marca Elis Pavaje conțin deja din fabrică o impregnare, proces în urma căruia produsul capătă impermeabilitate. Algele, mușchiul și mizeria se vor agăța astfel mai greu de pavele, iar suprafața lor va fi mai bine protejată. Pentru a obține un efect de lungă durată, recomandăm efectuarea unui proces de impregnare la fiecare doi ani.

Pavelele din beton vibropresat, în multiplele lor forme, culori și structuri, sunt durabile și ușor de îngrijit. În timp, însă, se pot depune impurități care afectează mai mult sau mai puțin aspectul lor estetic. În continuare, iată câteva soluții pentru îndepărtarea murdăriei, bazate pe experiență practică.

Pentru achiziție produse de întreținere și reparații, îți recomandăm să iei legătura cu partenerul nostru: Nicolae Pavlov, compania REMEI SRL. Adresa contact: nicolae.pavlov@remei.ro.

Curățare pavaje

Lucrătorii ELIS Pavaje ne arată modul profesionist de a curăţa suprafeţele pavate.

Reparare pavaje

Atunci când unele pavele se deteriorează, e necesară înlocuirea acestora, pentru ca întreaga suprafaţă pavată să îşi recapete aspectul impecabil.