Recomandari de intretinere

Recomandari de intretinere

Metode simple pentru pastrarea unui pavaj impecabil

Pavelele din beton vibropresat, in multiplele lor forme, culori si structuri, sunt durabile si usor de ingrijit. In timp, insa, se pot depune impuritati care afecteaza mai mult sau mai putin aspectul lor estetic. Cere montatorului recomandari despre solutii de curatare, solutii de intretinere pe timpul iernii si cum poti curata murdaria naturala sau evita aparitia petelor.

Se recomanda realizarea lucrarilor de intretinere anual, inainte de venirea iernii. De asemenea, tine cont de faptul ca lumina soarelui si uzura afecteaza in timp nuanta produselor. Pentru a mentine sau intensifica culoarea pavelelor se pot folosi solutii de impregnare sau de intensificare a culorilor. Descopera cele mai simple metode de curatare, pentru pastrarea unui pavaj impecabil!


Murdaria normala

Murdaria normala

Murdaria obisnuita - praf, depuneri de pamant, excremente de pasare sau muschi, se poate indeparta cu ajutorul mijloacelor manuale de curatare, cum ar fi matura sau peria de frecat. De asemenea, solutiile de curatare existente in locuinta dumneavoastra, cu un ph intre 5 si 9, pot fi folosite fara riscuri, prin diluarea lor in apa. O alta metoda eficienta este utilizarea curatitoarelor cu presiune, fara a exista riscul de a deteriora suprafata pavelelor din beton. Atentie insa in zona rosturilor, deoarece acestea sunt deseori deschise in zonele exterioare si nu pot fi spalate prin presiune ridicata.

Murdaria persistenta

Murdaria persistenta

Daca murdaria nu se poate indeparta prin variantele descrise anterior, iti recomandam folosirea substantelor de curatare speciale. Cel mai adesea, pavajele se murdaresc pe suprafete restranse si se pot curata cel mai bine cu o perie radacinoasa sau cu o perie de mana.

Inainte de utilizarea mijloacelor de curatare cu continut acid, trebuie neaparat sa va asigurati protectia mainilor si a ochilor.

Plante, sucuri sau vin

Plante, sucuri sau vin

Odata ce s-a uscat, murdaria de origine vegetala este greu de curatat cu produsele de curatare casnice, neutre. Pigmentii vegetali de la flori, boabele si acidul tanic reactioneaza insa bine la produsele speciale de curatare cu substante active de decolorare.

Alge si muschi

Alge si muschi

Particulele de mizerie de pe suprafata aspra a pavelelor sunt sursa ideala de hrana a microorganismelor, iar depunerile de alge si muschi sunt rezultatul acestora. In acest caz, sunt indicate substantele neutre de indepartare a algelor, cu efect de durata. Daca acestea nu au efectul dorit, se pot utiliza produse speciale de curatare cu substante active de decolorare.

Uleiuri si grasimi

Uleiuri si grasimi

In cazul uleiurilor si grasimilor, in special grasimile vegetale sau animale, cu cat acestea sunt indepartate mai repede, cu atat mai bune sunt rezultatele. Spre deosebire de uleiurile de motor sau hidraulice, acestea se modifica si se pot acoperi cu rasina perseverenta. In acest caz, sunt de ajutor produsele de curatare pentru indepartarea uleiurilor, cu substante active.

Indepartarea ruginii la pavaje

Indepartarea ruginii la pavaje

Daca uneltele metalice, jucariile, mobilierul sau ghivecele de flori au lasat urme, este recomandat sa folositi substante fara acizi pentru indepartarea ruginii, cu ajutorul carora aceste pete pot fi indepartate fara reziduuri.

Recomandari pentru perioada iernii

Recomandari pentru perioada iernii

Pavajul din beton vibropresat isi mentine zeci de ani aspectul initial, daca este ingrijit corect, in special iarna. In caz de inghet si polei, in mod ideal, dar si din motive ecologice, se recomanda presararea unui strat de nisip (ex. granulatie 1-4 mm).

In multe magazine de specialitate se poate gasi un amestec de nisip-criblura, care are acelasi scop ca si sarea: de a combate poleiul si de a oferi siguranta de rulare pe suprafetele inghetate. In cazuri extreme, se poate apela alternativ la solutii de topire a ghetii.

Lucrari de preventie

Lucrari de preventie

Majoritatea modelelor de pavaj marca Elis Pavaje contin deja din fabrica o impregnare, proces in urma caruia produsul capata impermeabilitate. Algele, muschiul si mizeria se vor agata astfel mai greu de pavele, iar suprafata lor va fi mai bine protejata. Pentru a obtine un efect de lunga durata, recomandam efectuarea unui proces de impregnare la fiecare doi ani.

Pavelele din beton vibropresat, in multiplele lor forme, culori si structuri, sunt durabile si usor de ingrijit. In timp, insa, se pot depune impuritati care afecteaza mai mult sau mai putin aspectul lor estetic. In continuare, iata cateva solutii pentru indepartarea murdariei, bazate pe experienta practica.

Pentru achizitie produse de intretinere si reparatii, iti recomandam sa iei legatura cu partenerul nostru: Nicolae Pavlov, compania REMEI SRL. Adresa contact: nicolae.pavlov@remei.ro.

Curatare pavaje

Lucratorii ELIS Pavaje ne arata modul profesionist de a curata suprafetele pavate.

Reparare pavaje

Atunci cand unele pavele se deterioreaza, este necesara inlocuirea acestora, pentru ca intreaga suprafata pavata sa isi recapete aspectul impecabil.