Cum poți construi un focar exterior cu elemente din beton vibropresat

28.09.2020  |  4 min

Curtea din jurul casei este locul în care petrecem cea mai mare parte a timpului liber, pentru a ne relaxa și pentru a ne simți bine în compania celor dragi. De aceea, este important ca grădina noastră să aibă un aspect cât mai îngrijit și aerisit, pentru a ne oferi confortul și liniștea de care avem nevoie.

Din păcate însă, în serile de vară sau toamnă, vremea devine mai rece și atunci preferăm să ne retragem în casă, la căldură, iar grădina noastră frumoasă cade în uitare și ajunge să fie neglijată până la primăvară. 

img_4321Totuși, există soluții care ne permit să ne bucurăm în continuare de timpul petrecut în aer liber, la noi în grădină, fără a simți vreun disconfort din cauza frigului. Pentru asta, cea mai bună idee este să construim o vatră de foc sau un focar exterior în grădină.

Un focar exterior este alegerea ideală pentru a crea o atmosferă specială în după-amiezile sau serile mai senine de toamnă, când îți poți invita prietenii în jurul unui foc de tabără tradițional. În plus, decorul de poveste poate fi completat cu câteva băncuțe sau scaune și, pe lângă depănarea amintirilor, puteți pregăti rapid și ceva de mâncare.

Spre deosebire de focul de tabără, care este făcut cu lemne și se stinge repede, un focar exterior este o construcție permanentă, pe care o poți realiza singur, foarte ușor și de care te poți bucura în fiecare seară. Trebuie doar să urmezi cu atenție recomandările noastre și să folosești pentru construcție elemente din beton vibropresat de calitate.

Cum poți construi un focar exterior

Un focar exterior decorativ poate fi realizat fără prea mult efort: formatul focarului este rotund și ai nevoie doar de capace de blocheți, pe care trebuie să le îmbini cu ajutorul unor adezivi speciali, care sunt folosiți de obicei la montarea sobelor.

Capacele de blocheți sunt fabricate din beton vibropresat, un material des folosit și apreciat, datorită durabilității crescute și a rezistenței foarte bune la uzură, dobândite prin tehnica de vibropresare. Capacele de blocheți sunt disponibile în varianta standard sau antichizat.

Fiind perfect izolat între elementele de beton, focul nu va pune în pericol plantele din grădină sau persoanele care stau în apropierea lui. Te poți relaxa în voie, fără să mai stai cu grija că există un risc de incendiu. 

Desigur, trebuie să construiești cu atenție vatra de foc din piatră, într-o zonă deschisă și foarte spațioasă. Pentru un plus de siguranță și un farmec deosebit, poți folosi și un grilaj din fier forjat, pe care să-l fixezi bine pe elementele din beton. 

Forma pe care o vei da focarului exterior din curte poate fi simplă, tradițională, inspirată, spre exemplu, de o fântână, sau poți construi o vatră de foc exterior cu un design modern, chiar nonconformist. În funcție de stilul pe care ți-l dorești, poți folosi inclusiv un recipient metalic, rezistent la foc, o construcție din piatră naturală sau o combinație de elemente din beton vibropresat și bolovani sau pietriș, pentru a conferi amenajării tale un aspect rustic, plin de farmec.

Nu ezita să construiești chiar tu un focar exterior la tine în curte, pentru că procedura este foarte simplă, accesibilă ca preț și astfel vei obține un nou spațiu preferat de relaxare, alături de cei dragi, chiar la tine în grădină,

Pentru mai multe informații despre acest produs, consultă oferta de produse ELIS Pavaje.