Seri magice de iarnă cu focare în aer liber: cum să transformi grădina ta într-un paradis de iarnă

13.12.2023  |  3 min

Cu venirea sezonului rece și mai puține ore de lumină în timpul zilei, avem tendința să petrecem foarte mult timp în interior. Însă este bine cunoscut faptul că petrecerea timpului în aer liber și expunerea moderată la temperaturi nu foarte scăzute de iarnă au numeroase beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru starea de spirit.  

Există modalități simple pentru a transforma curtea într-un paradis de iarnă și de a-ți crea noi amintiri alături de prieteni și familie. Cel mai simplu și spectaculos mod de a crea un punct de atracție în curtea ta și un loc de petrecere a timpului în aer liber este un focar. Acesta poate fi elementul central care transformă atmosfera rece într-una caldă, plină de magie. 

Iată câțiva pași și recomandări:

1.Alege tipul potrivit de focar în aer liber

Există o varietate de focare în aer liber disponibile, de la șeminee portabile la cuptoare de exterior sau focuri de tabără. Alege unul care să se potrivească spațiului, nevoilor și preferințelor tale. Alege un design și o dimensiune în funcție de rezultatul dorit, o atmosferă mai intimă sau unul care să aducă experiența unui foc de tabără pentru un aer mai rustic și natural. La Elis Pavaje găsești cele mai inspirate și mai estetice focare de exterior.

Focar Quadra

2.Creează un spațiu confortabil

Elementele decorative vor accentua atmosfera festivă, mai ales în preajma sărbătorilor. Cel mai frumos lucru iarna sunt luminile străzilor și târgurilor de Crăciun. Decorează zona din jurul focarului cu decorațiuni de iarnă, cum ar fi coronițe de brad sau alte aranjamente, ghirlande și mai ales, luminițe, lămpi suspendate, sau felinare. Asigură-te că ai un spațiu confortabil în jurul focului, cu scaune, perne și pături pentru a te încălzi. În oferta Elis găsești și alte produse de grădină, precum bănci sau jardiniere, care vor completa atmosfera. 

3. Creează noi tradiții de familie: băuturi calde în jurul focului

O seară de iarnă nu este completă fără băuturi calde. Un termos cu ciocolată caldă, vin fiert sau ceai și persoane dragi alături sunt tot ceea ce ai nevoie pentru seri plăcute în jurul focului. 

4. Un grătar cu prietenii și familia

Dacă vrei să faci serile mai speciale, organizează seri tematice, poți pregăti afară castane coapte sau un grătar delicious. Cu un focar, vei avea întotdeauna un punct central pentru activități distractive care să aducă aproape prietenii și familia. Nu uita să postezi pe Instagram😉. 

Transformă-ți grădina într-un loc magic în această iarnă cu ajutorul unui focar în aer liber. Serile petrecute în jurul focului vor aduce căldură, bucurie și amintiri frumoase. Fii creativ și profită de farmecul iernii. Bucură-te de serile magice în aer liber!