Cum îţi amenajezi curtea în stil modern, cu un buget accesibil?

27.02.2020  |  6 min
cum amenajezi curtea in stil modern

Curtea casei tale poate deveni locul ideal pentru odihnă şi recreere alături de familie şi prieteni, așa că sigur te-ai întrebat și tu cum amenajezi curtea în stil modern. Indiferent dacă ai o curte mică sau una cu dimensiuni foarte generoase, o poți transforma foarte ușor în spațiul perfect pentru petrecerea timpului liber. Iar pentru asta nu ai nevoie de un buget foarte mare, ci doar de câteva ponturi utile și de multă imaginație. Îți prezentăm în acest articol câteva produse pe care le poți folosi, ca să-ți amenajezi curtea într-un stil modern, fără cheltuieli prea mari.

Pașii necesari pentru amenajarea unei curți moderne

Pentru amenajarea inspirată a curții cu pavaje moderne trebuie să urmezi câțiva pași esențiali, care te vor ajuta să te organizezi mai bine și să înțelegi ce produse trebuie să cumperi.

    1. Stabilirea funcționalității dorite: pentru început, trebuie să stabilești unde vrei să fie amenajate aleile pietonale, cele de acces auto, zona de grătar, locul de parcare și terasa și ce dimensiuni și forme vor avea acestea.
    2. Definirea stilului: stilul de amenajare a curții poate fi elegant, romantic, rustic sau stil modern. În acest fel, vei putea alege modelul potrivit de pavele, dar și bordurile și alte elemente ornamentale pe care le poți folosi în curte (jardiniere, palisade, trepte, focare etc.).
    3. Alegerea materialelor pentru amenajare: pavajele moderne pentru curte pot fi realizate din mai multe materiale (cărămidă, piatră naturală, pavele din beton vibropresat, beton amprentat, marmură, gresie, piatră cubică, pietriș etc.). Îți recomandăm să alegi pavelele din beton vibropresat, care sunt mai rezistente, ușor de întreținut, au un aspect estetic deosebit și un preț mai accesibil ca alte materiale. Aceste pavele au finisaje atent realizate, forme şi cromatică interesante, astfel încât vei obţine un spaţiu estetic şi funcţional. Datorită materialului de calitate superioară din care sunt fabricate – betonul vibropresat, pavelele rezistă foarte bine la uzură şi nu vor avea nevoie de o întreţinere specială. 
    4. Alegerea modelului de pavaj dorit: pavelele din beton vibropresat sunt disponibile într-o gamă foarte variată de forme, culori și modele, astfel încât poți găsi foarte ușor un produs care să fie potrivit cu stilul de amenajare pe care ți-l dorești.

Modele de pavele pentru o amenajare modernă

Calitatea amenajării finale va rezulta din combinarea potrivită a elementelor funcționale cu cele estetice și încadrarea lor armonioasă în mediul ambiental natural. 

Iată câteva modele deosebite şi accesibile de pavele pe care le poți cumpăra dacă îți dorești o curte amenajată modern.

 

Model dreptunghi

Pavajul cu model dreptunghi este ideal pentru o amenajare în stil clasic, elegant, dar și pentru un stil modern, nonconformist. Poți obține un pavaj modern, curat şi eficient organizat, unul foarte elegant sau unul minimalist. Combinând diferite culori, texturi și forme poți să creezi un model unic de pavaj sau poți să delimitezi diferite spații din curte fără să mai folosești alte garduri sau sisteme de separare. 

Desigur, poți folosi și un singur model de pavaj, o singură culoare, dacă îți dorești un stil simplu, uniform. Nimic nu este greșit! Iar dacă preferi un stil mai simetric, poți alege în loc de pavele dreptunghiulare un model de pavele în formă pătrată.

Model Dreptunghi

Model floare

Pavajul floare se distinge prin forma specială a dalelor, fiind recomandat datorită efectului de spaţiu cald şi primitor pe care îl creează. Este ideal pentru un stil de amenajare care pune accentul pe intimitate. Poți folosi pavele model floare în culori diferite, pe care să le combini pentru a obține un design special sau poți amenaja un pavaj într-o singură culoare. Pavelele floare sunt potrivite pentru aleile dintr-o curte foarte spațioasă, dar pot fi folosite fără probleme și pentru o amenajare de curte mică, datorită efectului estetic deosebit pe care îl asigură.

Floare

O variantă specială a pavelelor floare îl reprezintă modelul de pavaj Cromatica. Acesta este un model foarte plăcut şi vesel, care dă un plus de culoare curţii, indiferent de anotimp. Suprafaţa pastelată a pavelelor este obţinută printr-o tehnologie de colorare specială, iar alături de forma specifică de floare conferă spaţiilor un aspect dinamic şi tineresc.

Cromatica

Alte elemente decorative pentru curți amenajate modern

În afară de pavele și borduri pentru amenajarea aleilor și teraselor din curte, poți folosi elemente din beton vibropresat pentru a forma alte obiecte decorative. Acestea îmbină în mod armonios funcționalitatea cu aspectul estetic deosebit. În acest fel, poți obține o curte complet amenajată în stil modern folosind doar beton vibropresat, fără să existe riscul unui aspect monoton, plictisitor. Iată ce alte elemente poți include în amenajarea curții tale:

Palisade

Zidurile ornamentale de înălţime mică, numite palisade, sunt ideale pentru a delimita de restul curţii tale spaţiile verzi, amenajate cu iarbă sau flori. Aceste ziduri au dimensiuni de aproximativ 45 cm şi suprafaţă neregulată, care imită foarte bine piatra naturală. Prin urmare, poți folosi aceste palisade inclusiv dacă îți dorești o amenajare a curții în stil rustic, unde accentul cade pe materialele naturale.palisade

Jardiniere

Jardinierele din beton vibropresat reprezintă o soluție practică pentru a înfrumuseţa spaţiile din jurul casei. Ele au forme creative şi plăcute și rezistă foarte bine în timp, indiferent de condiţiile meteorologice. În jardinierele din beton vibropresat poți planta flori, arbuşti ornamentali sau chiar mici pomi fructiferi. Poţi opta pentru diferite modele și culori, astfel încât jardinierele să se integreze perfect în stilul de design al curții.

În concluzie, nu este complicat să obții o curte modernă, amenajată conform ultimelor tendințe, cu un buget accesibil. Tot ce trebuie să faci este să ții cont de sfaturile prezentate în acest articol și, dacă este nevoie, să apelezi la specialiștii noștri, care îți vor răspunde la întrebări și îți vor oferi soluții personalizate, gândite special pentru nevoile și posibilitățile tale.