5 idei de amenajări originale pentru curte din blocuri de zid

27.07.2017  |  4 min

Ce sunt blocurile de zid?

Printre cele mai populare idei de amenajare a curții se numără utilizarea unor blocuri de zid, aspectuoase, durabile și eficiente. Acestea sunt soluții constructive de calitate mai bună decât cele din piatră, beton monolit sau lemn, pentru că sunt rezistente, se montează ușor și conferă distincție detaliilor verticale din grădini sau amenajări de curți interioare.

Blocurile de zid reprezintă elemente importante de design exterior. Ele sunt folosite la delimitarea proprietăților, pentru valorizarea unor spații verzi sau zone din curte, pentru rezolvarea unor diferențe de nivel prin crearea de trepte, terasări și ziduri de sprijin.

Blocurile de zid drepte se pot combina cu pavele și dale standard, produse pentru grădină de tip palisade și cu borduri carosabile. Blocurile de zid de colț se pot combina cu pavele și dale premium, produse pentru grădină de tip element stâlp dublu Siena, element gard Siena, borduri rezidențiale.

Versatile și practice, rezistente și funcționale, blocurile de zid reprezintă opțiuni excelente pentru exterior de case cu piatră, amenajări de curte mică sau amenajare de curte în pantă. Se încadrează armonios în elemente decorative exterioare prexum fântâni, palisade, focare, pereți și ziduri de susținere, garduri, trepte și zone terasate, ziduri de sprijin, arcade, delimitări de spații ș.a.

Idei de amenajări originale din blocuri de zid

Iată care sunt cele mai populare idei de amenajare a curții cu blocuri de zid premium:

Amenajări pentru curte mică

Pentru o amenajare de curte mică ai nevoie de utilizarea cât mai eficientă a spațiului disponibil, de aceea trebuie să creezi structuri pe verticală. Blocurile de zid, alături de produse auxiliare pentru grădină, te ajută să realizezi decoruri frumoase, chiar și într-un spațiu nu prea generos.

Adaptarea curților mici cu suprafață terasată

Cu ajutorul unor blocuri de zid compacte și rezistente poți să creezi trepte și suprafețe terasate, pe care să le decorezi cu plante și flori, să le utilizezi ca mobilier de grădină sau să le încadrezi în decorul exterior, chiar lângă soclul casei. Vei obține maximum de eficiență și efect vizual, cu un minim de efort și de materiale.

Curte mică cu ziduri minimaliste

Când ai o curte mică, nu vrei s-o restrângi vizual cu un gard masiv, care să dea senzația de spațiu închis, apăsător. Cu ajutorul unor blocuri de zid poți să creezi structuri de delimitare cu aspect de gard minimalist.

Vei obține un ambient modern și luminos, iar textura versatilă a zidurilor îți permite să alegi dintre zeci de modele pentru curți pavate pe acelea care îți plac și se potrivesc cu stilul de amenajare a curții.

Amenajări pentru curte mare

Fântână arteziană

Pentru cei mai mulți proprietari de case, construirea unei fântâni arteziene este doar un vis frumos, pentru că se tem de costuri ridicate de construcție și întreținere sau de dificultatea alegerii unui model adecvat. Blocurile de zid sunt o alegere foarte bună pentru realizarea unei fântâni de grădină.

Stabilești cum vrei forma și dimensiunile fântânii, iar cromatica variată conferă valoare amenajărilor exterioare, adăugând o atmosferă romantică și răcoroasă în serile lungi de vară.

Bucătării de vară sau foișoare

Fabricate din beton vibropresat, prin tehnologii de înaltă calitate, blocurile de zid sunt rezistente și pot susține structuri ușoare, de mici dimensiuni. De aceea sunt utilizate pentru construirea unor bucătării de vară, magazii sau garaje. Combinația cu alte materiale, de exemplu lemn în culori naturale, reprezintă o opțiune câștigătoare din punct de vedere vizual și al durabilității.

Blocurile de zid din beton vibropresat sunt preferate pentru construcții ușoare, datorită timpului scurt de montaj și manoperei mai puțin costisitoare în comparație cu alte materiale. Blocurile de zid sunt durabile și aduc spațiilor amenajate o eleganță sobră, dar rafinată.

Amenajări pentru curte în pantă

Chiar și într-o curte în pantă, poți să amenajezi o grădină urbană și să adaugi un loc de joacă pentru copii, într-un ambient sigur și plăcut. Cu ajutorul unor blocuri de zid de diferite dimensiuni, diferențele de nivel nu mai constituie obstacole ci, dimpotrivă, creează amenajări atractive.

Alege ceea ce îți place dintre aceste idei de amenajare a curții cu blocuri de zid premium și creează un spațiu exterior confortabil, unde să te relaxezi și să te simți ca în vacanță.