Elis Pavaje - Borduri carosabile

Borduri carosabile

Bordurile delimiteaza spatiile create si finiseaza proiectul, valorizand intregul ambient. Ele incadreaza si dau forma concreta aleilor, strazilor, parcarilor sau platformelor industriale.
Borduri carosabile

Bordurile carosabile sunt prefabricate din beton normal vibropresat, realizate prin imbinarea a doua straturi: suprafata finisata din beton de protectie rezistent la uzura si stratul de baza din beton cu rezistenta ridicata la solicitari mecanice. Bordurile carosabile sunt disponibile sub forma de borduri inalte, cu margini usor tesite si se caracterizeaza prin durabilitate si rezistenta la uzura, ceea ce confera un risc redus de aparitie a eflorescentelor. De asemenea, aceste borduri sunt rezistente la ciclurile inghet-dezghet si la sarea de degivrare.

Se folosesc pentru:
• delimitarea carosabilului si consolidarea marginilor strazilor, marcarea cailor de acces;
• incadrarea si separarea suprafetelor pavate, delimitarea fizica si vizuala a zonelor pavate, la separarea aleilor pietonale si a trotuarelor de suprafetele nepavate, delimitarea spatiilor verzi, precum si la drenarea de margine a zonelor pavate sau a altor suprafete;
• delimitarea suprafetelor cu diferite volume de trafic, precum si pentru consolidarea marginilor acestor suprafete.