Elis Pavaje - Pavele si dale standard

Pavele si dale standard

Cu o gamă extinsă de culori si forme, pavelele din gama Standard întregesc oferta de produse Elis Pavaje, fiind o alegere practică și accesibilă în același timp. Sunt recomandarea noastră pentru proiecte rezidențiale sau comerciale de amploare, pentru amenajări de alei, trotuare, piețe, spații de parcare sau zone de acces auto. Pentru lucrări de infrastructură rutieră sau zone industriale, vă punem la dispoziție produse cu rezistență sporită.
Pavele si dale standard

De ce este importantă rostuirea pavajelor? La nivel funcțional, avantajul major este dat de spațiile dintre pavele, care permit aerisirea solului și drenarea apei de ploaie, care se scurge direct în pământ.

Rostuirea pavajelor este importantă și pentru reparațiile care trebuie efectuate la rețele edilitare (apă, gaz, curent, internet etc.). În comparație cu alte materiale precum beton sau asfalt, pavelele se pot scoate ușor pentru a permite accesul la porțiuni de rețele și se pot monta rapid înapoi la finalizarea lucrărilor.

Costurile de întreținere și reparații sunt mai mici decât în cazul altor materiale de construcții. Dacă plăcile sunt montate conform tehnologiei specifice, nu vor apărea fisuri, gropi sau denivelări pe suprafețele pavate.

Pentru o platformă de pavaj, rostuirea pavelelor reprezintă un element foarte important. Deteriorarea suprafeţei pavajului este cauzată de multe ori de rosturile care nu sunt închise. Dalele vecine, sub presiunea traficului, intră într-o sprijinire reciprocă elastică şi prin intermediul rosturilor. Pavajul devine astfel un element portant stabil în sine, care preia şi transmite aplanat sarcini individuale către suport. Dacă prin chituirea pavelelor fiecare dală este sprijinită lateral, atunci platforma este racordată şi funcţionează ca un tot unitar.