Berendezési javaslatok

Berendezési javaslatok

Minden projekt egyedi, és számos tényezőtől függ, mint például a helyszín megközelíthetőségétől, a földterület adottságaitól és a munkálat összetettségétől. Ha tudni szeretné, hogy mivel kezdje, tartson szem előtt néhány ajánlatot. Miután felvette a kapcsolatot Elis Pavaje-val, a cég képviselője felméri és értékeli az Ön területét, majd egy projektet(tervezetet) és néhány terméket javasol.


Milyen kritériumok alapján válassza ki a telepítő szakembert?

A telepítő kiválasztása fontos lépés. Forduljon tapasztalt szakemberhez, aki a szerelési munkákról garanciát is nyújtani tud adni Önnek ( a beépítési garancia bizonyítvány eltére az Elis Pavaje termékekre adott garancia bizonyÍtványtól).

Kérhet ajánlatokat, vagy kérhet egy vagy több munkálatának a megtekintését. Elis Pavaje tud ajánlani egy listát a telepítőkről, amely elérhető a "Honnan vásárolok?" oldalon. A szakember 3 adatok fog kérni: költségvetés, határidő és a projekt jövőképe. Ezt követően közösen döntik el, hogyan valósítsák meg a projektet.

Hogyan választom ki a színeket?

Az Elis Pavaje által biztosított térkövek színének harmonizálnia kell az épület külső megjelenésével. A színek, minták kombinálásával elkerülhető az egyhangúság, ami személyiséget ad. Jó tudni, hogy nem kell mindennek tökéletesen harmonizálnia. De az Ön elképzelése sokat számít, mielőtt elkezdi a burkolást. Jó, ha figyelembe veszi a napsugarak szögét, időtartamát és intenzitását is, mivel a túl sok napsugárzás befolyásolja a burkolókövek színét.

Javasoljuk, hogy a harmonikus hatás érdekében hasonló árnyalatú térkőburkolókat kombináljon. A világosabb színek jobban visszaverik a fényt, a sötétebb színek elnyelik a fényt, ezzel ellentétes hatást keltve. Az egynél több szín használata olyan előnyökkel jár, mint például a terek elhatárolása, és kombinált alkalmazásuk álcázó hatást biztosíthat az idővel esetlegesen megjelenő foltok számára.

Hogy válasszuk ki a berendezési stílust?

A természetes, hagyományos vagy modernista stílus megadja Önnek a szabadságot, hogy megvalósítsa elképzeléseit a kertépítésben. Annak érdekében, hogy ügyfeleinknek korlátlan szabadságot biztosítsunk kültéri terük kialakításában, több mint 250 termékből és 22 árnyalatból álló választékot kínálunk. Mindezt azért, hogy Ön választhasson a különböző stílusok között, játszhasson a színekkel és kombinálhassa a különböző textúrákat.

Kárpáti stílus
Regal stílus
Ibériai stílus
Északi stílus

Ajánlások a ház és a kültér építészeti kialakítása alapján:

  • Az egyenes vonalvezetésű házakhoz az egyszerűen kombinált geometriai minták lesznek a megfelelő választás.
  • Az eklektikus stílusú házakhoz, háború előtti vagy két világháború közötti épületek restaurálásához az antik formák nagyon jól illeszkednek.
  • A rusztikus stílusú házakhoz kőutánzat vagy enyhén szabálytalan formák ajánlottak.
  • A viktoriánus stílusú ajtókkal és ablakokkal (lekerekített formákkal) rendelkező házak esetében célszerű ezeket a lekerekített formákat burkolási hangsúlyokkal lemásolni.
  • A zöldfelületek minél nagyobb méretben való megtartása érdekében az Eco vagy Grila modellek lehetővé teszik a burkolókövek álcázását a fűcsomók közé.
  • Szűk terek, például utak esetében: használjon kis méretű térkőburkolatokat, és fektesse őket átlósan vagy vízszintes vonalakban.
  • A széles tereket a nagyméretű térkövek emelik ki a legjobban.