Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Igen, az Elis Pavaje egy családi vállalkozás, egy 100%-ban román tőkével rendelkező vállalat, amelyet 1991-ben alapított Elisiu Gota úr. Jelenleg a vállalat a Gota testvérek, Emil és Vasile Gota tulajdonát képezi és vezető szerepet tölt be a kis előregyártott betontermékek piacán.

Az Elis Pavaje 5 gyárral rendelkezik Romániában, amelyek kis előregyártott betontermékeket gyártanak: térköveket, szegélyköveket, vízelvezető folyókákat, járólapokat, kerti termékeket, zsalukövet, csatornázási termékeket, andezit kőből készült térkövet és szegélykövet. Ugyanakkor, az Elis Pavaje a Meissen Keramik kültéri kerámialapok kizárólagos forgalmazója is.

Minden telephelyünkön szabadtéri kiállítást rendeztünk be. Jelenleg mi rendelkezünk a legnagyobb showroom-mal Romániában.

Helyszínek megtekintése

Ha valamelyik telephelyönk közelében lakik, javasoljuk, hogy látogasson el showroom-ban, mert itt láthatja a kínálatunkban szereplő termékek többségét, valamint a dekorációs ötleteket. Tanácsadóink segítenek Önnek a legmegfelelőbb termékek kiválasztásában, és tanácsot adnak a karbantartással és a telepítéssel kapcsolatban.

A gyárak bemutatótermei a nap bármely szakában látogathatók, a gyár szabadtéri udvarán találhatók, és mindig nyitva állnak ügyfeleink számára. Minden termék fel van címkézve, hogy ajánlatkérés vagy megrendelés esetén könnyen azonosítható legyen.

Egy udvar tereprendezése idő- és pénzforrásokat igényel. A termékek ára mellett a beépítési költségeket is figyelembe kell vennie. Egy belső udvar térkővel való burkolása körülbelül 250-350 lej/négyzetméter, ami magában foglalja mind a felhasznált termékeket, mind a munkadíjat - a talaj előkészítését és a térkő tényleges beépítését, valamint szükség esetén a szegélykövek beépítését. Ne feledje, hogy szüksége lesz még támasztóanyagokra, homokra, sóra és az anyagok szállítási szolgáltatásaira is.

Az Elis burkolókőportfólióját pontosan úgy alakították ki, hogy a lehető legszélesebb közönségnek szóljon, hogy mindenki igényeinek és vásárlási lehetőségeinek megfeleljen. A következő termékek közül Választhat a premium termékcsalád, standard termékcsalád vagy gazdaságos modellek közül.

Kérjen ajánlatát.

A legtöbbször a dekorációval kapcsolatos döntéseinket a költségek, a hasznosság és az ízlés határozza meg. A forma- és színpreferenciák mellett a terkövek rendeltetését is figyelembe kell vennünk:

  • A 4/4,5/5 cm vastagságú termékeket gyalogos területekhez ajánljuk: sétányok, teraszok, udvarok, járdák;
  • 6 cm vastagságú termékek könnyű forgalmú (max. 3,5 tonna) területekre ajánlottak: udvarok, lakóházak parkolói, kerékpárutak, teraszok, parkok, sétálóterek;
  • a 8 cm vastagságú termékeket csökkentett nehéz forgalomra ajánlják: mellékutak, parkolók, terek, parkok;
  • a 10 cm vastagságú termékek a intenziv nehéz forgalmú utakhoz: mellékútak, logisztikai platformok, bevásárlóközpontok, piacok.

Míg a térkövek kb. 6 cm vagy annál vastagabbak, a járólapok általában vékonyabbak. Ezért nem birják az autóforgalmat. A járólapok általában nagyobb méretűek, mint a térkövek. Természetesen az Ön projektjéhez legmegfelelőbb termékcsoport nemcsak az Ön személyes ízlésétől, hanem a helyszíntől is függ.

Körülbelül 8-10 négyzetméternyi burkolat.

Körülbelül 1,5 tonna (összehasonlításképpen: annyi, mint egy kisautó).

A vibrópréselt burkolatokat úgy gyártják, hogy ellenálljanak a változó időjárási körülményeknek, valamint a nagy terhelésnek. A vibropréselt burkolólapok félig nedves betonból készülnek, amelyet jól bevált receptek szerint készítenek el. A betont vízzel, adalékanyagokkal és agregátumokkal , ipari keverők segítségével keverik össze. Az így kapott keveréket formákba préselik, és erőteljes vibrálásnak vetik alá, amely lehetővé teszi a keverék homogenizálását és a felesleges víz eltávolítását.

A vibropréselt burkolólapok lényegében 2 rétegből állnak: a max. 16 mm-es Ø-jű agregátumokkal készült alaprétegből és egy jobb kopás- és csúszásállóság érdekében, kvarchomokkal készült befejező rétegből.

Termékeinket országszerte több mint 150 partnerből álló hálózaton keresztül forgalmazzuk, akik készséggel állnak rendelkezésére, hogy megmutassák Önnek a felületkialakítás számos lehetőségét.

Az Ön megyéjében található partnerekkel a "Forgalmazók" menüpontban található elérhetőségek segítségével léphet kapcsolatba.

Lásd a forgalmazókat és a telepítőket

A termékek árazása kategóriától függően történik:

  • négyzetméterenként az összes burkolatmodellre, kivéve a vezető térköveket, a jelölőelemeket és a Kocka rácshatároló terméket, amelyeket darabonként értékesítünk;
  • darabonként a Szegélykövek, Vízelvezető folyókák, Zsalukövek Falazókövek,Mozaik járólapok, Kerítéselemek és fedlapok, Kerti termékek és Bútorok, Lámpák, Csatornázási elemek kategóriáiba tartozó termékek esetében;
  • a kockakőből készített térkövek és szegélykövek esetében tonnánként.

A térkövek esetében a minimális mennyiség 1 raklap. Amennyiben egy raklap töredékére kéri a szállítást, 60 RON + ÁFA kezelési költséget kell fizetni. A darabonként vagy tonnánként értékesített termékek esetében nincs minimális mennyiség.

Ha kapcsolatba kíván lépni valamelyik regionális képviselőnkkel, kérjük, válassza ki a térképen a következőket kapcsolat oldal, az Önt érdeklő megyét.

Lásd a forgalmazókat és a telepítőket

Ha a kért termék nincs a raktárban, kérjük, kérjen hozzávetőleges szállítási időt az értékesítési ügynöktől. A termékek szállítási ideje a következő:

  • maximum 15 naptári nap a standard burkolat- és szegélytermékek (cement színű) esetében.
  • maximum 30 naptári nap egyéb speciális termékek (színes burkolat és szegélyek), prémium burkolat, vízelvezető folyókák, járólapok, kerti termékek, zsalukövek, falazókövek, csatornázási termékek –termékcsoport esetében.

A szállítási idő a kért termék típusától, a megrendelt mennyiségtől és a szállítási címtől függően változik.

A szállítás a Megrendelő raktáráig vagy építkezési helyszínéig ingyenes, legalább 22 tonna, de a szállítójármű megengedett legnagyobb össztömegét nem meghaladó megrendelés esetén. 23 tonnánál kisebb megrendelés esetén a Megrendelő 200 lej/kamion rész, pótdíjat fizet (a teherautó nincs teljesen megrakva ). A Megrendelőnek 3 óra áll rendelkezésére az áru kirakodására. A kirakodás a Megrendelő/Ügyfél felelőssége, és a határidő túllépése 250 lej/óra díjat von maga után minden megkezdett óra után.

Amennyiben azon az útszakaszon, amelyen a fuvarozónak/szállítónak a Megrendelő által, a kirakodás céljából, megjelölt helyszínre kell eljutnia, súlykorlátozás vagy területkorlátozás van érvényben, a Megrendelő vállalja, hogy értesíti a Szállítót, és vállalja, hogy saját költségén beszerzi a szükséges engedélyeket. A hatóságok által a fuvarozóra/szállítóra kiszabott esetleges büntetés a Megrendelőt terheli.

Termékeinket fából készült raklapokon szállítjuk. A raklap és a szállítás értékét a termékek vételára nem tartalmazza.

A raklap értéke 55 RON/raklap + ÁFA, és a raklapok Megrendelő általi visszaküldését követően a raklapok értékét visszatérítjük, feltéve, hogy a raklapok sértetlenek. A raklapok visszaküldése azonban kötelező annak az évnek a december 31-ig, amelyben az árut leszállították. A raklapokat a Megrendelőtől átvehetjük, és díj ellenében (3,5 RON/km + ÁFA) elszállíthatjuk, feltéve, hogy a raklapok átvehetők és sértetlenek.

A szállítási dátumot(határidőt) legalább 1 nappal a szállítás időpontja előtt elküldjük Önnek. A megrendelést csak akkor lehet lemondani, ha a lemondás kérésének időpontjában az áru még nincs a teherautóra felrakva és szállításra készen. A szállítójármű elfoglalásáért azonban kártérítési díjat kell fizetnie.

Ha az áru már fel van rakva a kamionra, az árut át kell venni. Ha nincs szüksége az árura, és vissza kívánja küldeni, a szállítás költsége és módja az ügyfél felelőssége. Ha a megrendelést az áru felrakása előtt lemondják, nem kell díjat fizetni.

A termékek csak akkor küldhetők vissza, ha 1 raklapot alkotnak, kivéve az egyenként vásárolt termékeket. A termékeknek jó állapotban, sértetlenül, használatlanul, nem sérült állapotban kell lenniük, és a raklapot védőfóliával kell beburkolni.

A minőségellenőrzés, a saját gyártási folyamatainkba és csapatunk teljesítményébe vetett bizalom lehetővé teszi, hogy az Elis Pavaje 5 év garanciát vállaljon a térkövekre, járólapokra, szegélykövekre, kerti termékekre és 2 év garanciát az vízelvezető folyókákra, zsalukövekre, falazókövekre. Töltse le a garancia bizonyítványt

Figyelem! A járdakövekre, járólapokra és egyéb kültéri termékekre a garanciát a gyártótól kapott használati és beépítési ajánlások betartásának feltételei mellett nyújtjuk. A garancia nem terjed ki a beépítés során keletkezett károkra, a nem rendeltetésszerű használatra vagy a vevőnél történő kirakodás vagy kezelés során keletkezett károkra.

Normál üzemeltetési és karbantartási körülmények között a vibropréselt betontermékek élettartama körülbelül 20 év. Az Elis Pavaje esetében ezt a 25 éves, még mindig működőképes munkálatok bizonyítják.

Nem, a kínált termékek nem változnak, mivel előre meghatározott méretekkel rendelkező formákra készülnek.

Mindenekelőtt meg kell említeni, hogy a termékeket a szabad ég alatt tárolják, ami azt jelenti, hogy lehetnek pornyomok, nedvesség vagy hónyomok, olyan részletek, amelyek nem befolyásolják a termékek minőségét.

Emellett előfordulhat, hogy a leszállított termékek és a showroom-ban vagy a kirakatokban lévő modellek árnyalatai között eltérések vannak. Ez annak köszönhető, hogy a térkövek és szegélykövek gyártásához természetes alapanyagokat használnak, ami olyan színváltozásokat okoz, amelyeket nem lehet elkerülni. A megoldás a gyakorlatban: több raklapról (min. 3) származó termékek váltakozva lesznek lerakva a kellemes optikai hatás elérése érdekében. A szállított termékek és a katalógusban szereplő képek közötti árnyalatbeli eltéréseket a fényképészeti és tipográfiai körülmények okozzák.

Az árut szállításkor ellenőrizni kell. Ha a termékek átvételekor bármilyen nem megfelelőséget észlel (pl. lepattogzott, repedezett, törött lapok és egyéb hibák), a lehető leghamarabb vegye fel a kapcsolatot azzal az értékesítési tanácsadóval, akitől az árut vásárolta. A gyártó képviselője a helyszínre megy, és amennyiben a panasz megalapozottnak bizonyul, a gyártó képviselője, Jegyzőkönyvet állít ki. Ebben a Jegyzőkönyvben a termékek nem megfelelőségét részletezi, és fényképeket kell csatolnia a nem megfelelő termékekről. A gyártó képviselője átveszi és megoldja a reklamációt.

A festékkeverékkel ellátott Elis járólapokat és szegélyeket Vivid Color impregnálószerrel védjük a későbbi felhasználáshoz a gyártási folyamat során. A termékek sokáig megőrzik élénk árnyalatukat, a bor, levelek vagy anyagok által okozott foltok pedig könnyebben tisztíthatók.

A vibropréselt betonból készült térkövek, számos formájukban, színükben és szerkezetükben tartósak és könnyen ápolhatók. Idővel azonban szennyeződések rakódhatnak le, és kisebb-nagyobb mértékben befolyásolhatják esztétikai megjelenésüket.

Kérje a térkőbeépítő szakembertől javaslatot ennek megoldására, a téli karbantartásra, a természetes szennyeződések tisztítására vagy a foltok elkerülésére. Ne feledje azt sem, hogy a napfény és a használtság idővel befolyásolja a termékek árnyalatát. A térkő színének megőrzése vagy intenzívebbé tétele érdekében használhat impregnáló vagy színerősítő megoldásokat.

Karbantartási ajánlátok

A karbantartási termékek beszerzéséhez javasoljuk, hogy forduljon partnerünkhöz: Nicolae Pavlov, REMEI SRL cég. Elérhetőség: nicolae.pavlov@remei.ro.

A térkövek között növő gyomok ellen a legegyszerűbb módszer a gyomirtó szer használata, de ez nem környezetbarát módszer. A gyomirtó szer kiválasztásakor tanácsos szakemberrel konzultálni. Egy másik lehetőség a hősokk alkalmazása, forró vízzel közvetlenül a növényre. Bár ez környezetbarát megoldás, mivel nem érinti a talajt, ez a kezelés csak rövid távon működőképes, és időszakos újbóli kezelést igényel.

A legelterjedtebb megoldás továbbra is a gyomok kézzel történő kihúzása a járdakövek között. Ezt a növény fejlődésének különböző szakaszaiban lehet elvégezni (a gyökerek ellenállóképességétől függően). Ha a gyökérzet túl erős, csak a növény zöld része vágható le. Nagy területű burkolat esetében azonban ez a módszer nem hatékony, és sok időt és erőfeszítést igényel.

Ha a térkövek megfehéredtek, akkor mészkivirágzásról van szó. A mészkivirágzás egy átmeneti, gyakori probléma, amely könnyen orvosolható. A termékek felületén átmenetileg fehér vízkőlerakódások jelennek meg, amely jelenség a jelenlegi technikákkal nem kerülhető el.

A mészkivirágzás akkor jelenik meg, amikor a beton tisztításához szükséges víz, a harmatból származó nedvesség vagy akár az ön locsolórendszeréből származó víz reakcióba lép a cement összetételében lévő mésszel, és kalcium-hidroxidot képez. Ez egy idő után az elhasználódás következtében eltűnik. A termék minőségét nem befolyásolja, de a burkolat elszíneződik tőle, de tisztítás és szárítás után visszanyeri eredeti színét. Ajánlatos a térkövet a lehető leggyakrabban tisztítani, az érintett területeket vízzel és kefével tisztítva, vagy tisztítószereket alkalmazva.

Ez a jelenség a környezet páratartalmától függően véletlenszerűen jelentkezik, és a sötét színű térköveknél kifejezettebb.

A kültérre szánt termékek (járólapok, burkolólapok, szegélyek, ereszcsatornák, kerti termékek) értékesítésén kívül szállítási, beépítési, szerelési, karbantartási és javítási, tervezési szolgáltatásokat is tudunk nyújtani.

Szolgáltatásaink.

Termékeink beépítéséhez tapasztalt térkövezés szakemberek szükségesek. Ezért biztosítjuk Önnek egy professzionális csapat szolgáltatásait, amely minden szükséges eszközzel rendelkezik egy komplex projekt kivitelezéséhez: talaj előkészítése , a hordozóréteghez használt anyagok szállítása saját forrásból, anyagszállítás, térkő beépítés, járólapok beépítése, szegélyek beépítése, vízelvezető folyókák beépítése, padkák, támfalak, aszfaltozás, vízelvezetési és vízellátási munkák kivitelezése. Az Elis térkövezési szolgáltatásai elsősorban a nagy, 500 négyzetméternél nagyobb munkaterületek körüli munkálatokra irányulnak. Az országos szintű kiutazás többletköltséggel jár.

További részletekért vagy árajánlatkérésért forduljon az Elis burkolat beépítési osztályához a constantinroman@elis.ro címen, vagy hívja a +4 0742 007 368 -as telefonszámot.

Kisebb munkálatok közreműködő munkatársaink által biztosítjuk. Ha kapcsolatba kíván lépni valamelyik beépítéseket végző partnerünkkel, kérjük, válassza ki a weboldalon található térképen az Önt érdeklő megyét.

Lásd a forgalmazókat és a telepítőket

Egy egyszerű 100 négyzetméteres munkálat becsült beépítési ideje körülbelül 3-4 nap. Javasoljuk, hogy felügyelje a teljes munkálatot, és győződjön meg arról, hogy egy helyes beépítés minden lépése be van tartva és teljesítve van. Tudjon meg több részletet a beépítés szakaszairól.

A térkövet és járólapokat homokrétegre fektetjük. Betonra is le lehet rakni őket, de ez nem ajánlott. Ha a beton nem megfelelően van kiöntve, a talaj egyenetlenné válik, és a lapok elmozdulnak. Emellett a víz tócsázni fog a térkövek alatt, és mindez idővel a burkolat károsodásához vezet. Ha azonban a lapokat a betonra kívánja fektetni, győződjön meg arról, hogy a térkővező szakember előzetesen lyukasztotta a betont, legalább 6 lyukkal/négyzetméter, hogy a víz elvezetése biztosított legyen.

Igen, a burkolólapok beépíthetők lejtős felületre, egy nagyobb homokágyra. Nagyon fontos megemlíteni, hogy ha a lejtés 8 foknál meredekebb, akkor ajánlott önblokkoló burkolólapot használni, mint például a Double T termék, hogy megakadályozza a lapok elmozdulását. A burkolólap rögzítése és vibrálása csak száraz időben történhet, és a fugákat rendszeresen újra kell tölteni.

Útburkolat beépítés

Ha a helyes beépítés minden lépését a kezdetektől fogva betartják és végrehajtják, a burkolólapok nem fognak elmozdulni. Abban a valószínűtlen esetben is, ha a burkolólapok mégis elmozdulnának, a javítás viszonylag egyszerű, mivel habarcs nélkül rakták le őket.

Javaslatunk az, hogy a járdakarbantartási szolgáltatást a lehető leggyakrabban, de legalább évente egyszer, a hideg évszak kezdete előtt végezze el.

A vibropréselt térkövek olyan adalékanyagokat tartalmaznak, amelyek ellenállóvá teszik őket a többszörös fagyási-olvadási ciklusokkal szemben. A tartósság azonban a helyes beépítésen múlik, amely lehetővé teszi a víz lefolyását a burkolt felületről.

Karbantartási ajánlátok

A térkövek felülete viszonylag porózus, ami fokozott tapadást biztosít számukra. Amikor azonban a hó elolvad, és a hőmérséklet hirtelen negatívra fordul, fennáll a jégképződés veszélye. Ebben az esetben célszerű 1-4 mm szemcsés homokot vagy szaküzletekben kapható homok keveréket szórni. A szulfát- vagy nátrium-klorid (só) alapú jégtelenítő oldatok károsíthatják a burkolt felületet. A hó eltakarítására műanyag vagy gumiszegélyű lapátokat lehet használni.

Az ökológiai burkolatok az Eco Rács vagy Eco Négyzet térkövek, amelyek lehetővé teszik, hogy az üres tereket zöldövezettel díszítse, és a hasznosat a széppel kombinálja a nagyszerű esztétikai hatás érdekében. A nagyméretű hézagoknak köszönhetően hatékony megoldást jelentenek a túlfolyó víz elvezetésére, így elkerülhető a tócsásodás, az árvíz és a téli jégtakaró kialakulása.

Ha járdáit is szeretné kialakítani, a rácsos burkolat helyett választhatja a Mozaik vagy Cortina D7járó lapokat, amelyeket "lépcsőfokok" formájában lehet lerakni, hogy közöttük fű nőhessen. A gyakorlatban a burkolt terület a legszükségesebbre csökken, a zöldterület pedig teljes mértékben kihasználható lesz. A zöldfelületek nem lesznek eltűntetve, hanem a burkolt utak által még inkább érvényesülnek.

Igen, a virágtartók, padok és tűzrakóhelyek a komponens elemek számának megváltoztatásával az egyedi projekthez igazíthatók. A Katalógusban és a Termékajánlatban megtalálja minden termék összetevőit. Ezek konfigurációja is módosítható az Ön saját projektje szerint.

Összeszerelési videó útmutatók    Katalógus és termékajánlat

A termékek felületén átmenetileg fehér mészkőlerakódások jelennek meg, mely jelenség a mai technológia segítségével nem kerülhető el. A kivirágzás nem jelent panaszt, mert a termék minőségét ez nem érinti. Egy idő után eltűnik, a kopás következtében. Ez a jelenség később, véletlenszerűen, a környezet páratartalmától függően is megjelenik, és a sötét színű elemeken erősebben jelentkezik. A kivirágzás hatására a termékek fakóbbnak tűnnek, de tisztítás és szárítás után visszanyeri eredeti színüket. Javasoljuk, hogy az érintett területeket a lehető leggyakrabban tisztítsa meg vízzel és kefével, vagy tisztítószerekkel.

A termékek gyártása során természetes alapanyagokat használnak fel, ami nem kerülhető el színváltozásokat okoz. Megoldás a gyakorlatban: több raklapról felváltva kerülnek fel a termékek (min. 3), hogy kellemes optikai hatást keltsen. A felhasznált alapanyagok és a gyártási technológiák/felszerelések miatt a termékek árnyalatai tételenként eltérőek lehetnek.

Többet is meg akarsz tudni?

Keresse meg a legközelebbi Elis burkolatforgalmazót vagy térkő beépítő szakembert most.

Kontakt