Vállalat

Vállalat

Az Elis Pavaje története 1991-ben kezdődött, egy kis családi vállalkozásként, amely egy kézzel készített gépet használt, amelyet Elisiu Gota úr készített burkolókövek gyártására. Ma az Elis Pavaje egy több mint 700 alkalmazottból álló csapatot képvisel, akiknek erőfeszítései biztosítják a napi több mint 23.000 négyzetméternyi térkő gyártását négy termelési egységben


Elis Pavers vezetőség
 • 2022

  20 millió eurós beruházás után befejeződik az ötödik gyár építése Aradon, amely a vállalat legnagyobb termelési egységévé válik. Az új gyár platformja 110 000 négyzetméteres területet foglal el, a gyártósor technológiai kapacitása pedig napi 7000 négyzetméter térkő.

  Az Elis Routes projekt elindítása, amelynek célja a túra- és kerékpárutak kialakítása és kijelölése. 2022-ben 35 km-t jelöltek ki Alba és Prahova megyében.

 • 2021

  Befektetés a "Lépjél be magabiztosan az iskolában" kampányba, amelynek célja a vidéki iskolák udvarainak újrarendezése. Eddig országszerte 11 iskolaudvar lett berendezve.

  Megkezdődik az ötödik előregyártott betont előállító gyár építése Aradon.

 • 2020

  Az Elis Pavaje új termékkategóriával bővíti kínálatát: a kültéri kerámialapok, a Meissen SOLID (a Cersanit csoport termékei) a kültéri kerámialapok , amelyeknek kizárólagos forgalmazója Romániában.

  Az évek során a vállalat megőrzi vezető pozícióját az előregyártott vibropréselt betonok piacán, 2020 végére elérve a legmagasabb, 25% feletti piaci részesedést (az előregyártott betonok piacán végzett Neomar Consulting 2021-es tanulmánya szerint).

 • 2018 - 2019

  Megvalosúl a Vintu de Jos(Alvinci) előregyártott beton gyár felvásárlása a Fruhwald AG cégtől. Ezt követően a Prefabricate Vest vállalattól egy gyártósor beszerzése történik, amelyet a Vintu de Jos(Alvinci) gyár platformjára telepítenek.

  Az Almasu Mare cégtől egy kockakőgyártó részleget szereznek be, amely több méretben szállít betonelemeket (kockakő és szegélykövek) hasított és antikolt felületekkel.

  2019-ben a Vintu de Jos(Alvinci) gyár, a felújítási folyamat befejezése, a termelési platformok és a raktárcsarnokok felújítása után újra megnyítja kapuit.

 • 2017

  A térkövek és vibropréselt betontermékek legnagyobb, mintegy 3000 négyzetméteres, showroom-ja megnyitása a megyeszékhelyen, Stoenestiben. Prahova megyei , Stoenest-i székhelyen.

  Egy aszfaltállomás vásárol a cég az Alba(Fehér) megyei Oarda helységben.

 • 2016

  A Neamt megyei Secuienii Noi helységben egy új gyár építése kerül kezdeményezésre, egy automatizált gyártósorral, amelynek teljesítménye 5000 négyzetméter térkő / nap, valamint egy a csatornaakna és betoncső elemek gyártósorral.

  A vállalat diverzifikálja szolgáltatásait, saját kivitelező és beépítési részlegén keresztül teljes infrastrukturális munkálatokat vállal a teraszolástól csatornázástól az aszfaltozásig.

 • 2014 - 2015

  A Tasuleasa Social tagjaival és a szászsebesi Lucian Blaga Gimnázium diákjaival közösen nagyszabású tevékenység volt végrehjtava az Arini Parkban ahol 12 000 négyzetméternyi terület lett erdősítve. Az Arini Parkot azért választották ki az újraerdősítésre ,mivel a terület erdőirtása után nem terveztek újraerdősítési tevékenységet, ami negatív hatással lett volna a közösségre. A park nagyon fontos a helyi lakosok számára, mivel ez az egyetlen nagy zöldterület a környéken.

  2015-ben , beton csatornázási elemek gyártására szolgáló berendezésbe kerül beruházásra sor.

 • 2009 - 2010

  Elisiu Gota úr átadja a vállalat vezetését két fiának: Emilnek és Vasilenek. Emil Gota veszi át a vezérigazgatói tisztséget, Vasile Gota pedig ügyvezető igazgató lesz. Szintén 2009-ben az Elis Pavaje lesz az első falazókő gyártó Romániában, egy 200.000 eurós beruházás és az amerikai Keystone cég gyártási engedélyének megvásárlása következtében.

  A Petresti környéki területeken lakó alkalmazottak számára a vállalt 140 kerékpárt vásárolt. Néhányat jól megőriztek, és ma is használják.

 • 2005 - 2008

  Nagyszabású projekt indult, melynek keretében egy korszerű technológiával rendelkező térkőgyártó gépsor került beszerzésre, amely térkövek és szegélykövek automatizált gyártására (1000 m2/műszak) szolgál.

  2006 óta a vállalat az országos forgalmazást kezdte el, miután egy értékesítési vezetőből és 6 regionális értékesítési képviselőből álló értékesítési hálózatot hozott létre. Az első építőipari betonállomást vásárolták meg, Petresti helyiségben.

  2007 - elkezdődött egy új térkőgyártó gyár építése a Prahova megyei Stoenesti helységben. A gyár 2008 nyarán kezdte meg a termelést, napi 4500 négyzetméternyi térkő kapacitással.

  2008-ban befektetés került egy nagyszabású imázskampányban, mindek következtében és az Elis név ismertté vált. Olyan vizuális identitás lett kialakítva, amely ma is értékelve és elismerve van.

 • 2003

  Németországból még egy térkő és szegélykő gyártására szolgáló gépezet lett vásárolva. Ezenkivül Magyarországról 10 új térkősablon modellt, növelve ezzel az ügyfeleknek kínált termékek választékát.

  Az OSIM-nél (Állami Találmányi és Védjegy Hivatal) bejegyezték az ELIS PAVAJE márkanevet, amely néhány kisebb stilizációtól eltekintve az idők során változatlan maradt, és könnyen felismerhető márkává vált a piacon.

 • 1997 - 2001

  1997-ben volt megvásárolva Olaszországból az első modern térkő és szegélykő előállító gép, amelynek teljesítménye 50 m2/műszak.

  Az első 1300 négyzetméteres gyártócsarnokot (Petresti, Alba) 1999-ben adják át. A vállalat Olaszországból vásárol egy burkolókő- és szegélykőgyártó gépet, megduplázva ezzel gyártási kapacitását.

  2001-ben ismét jelentős beruházásokra került sor: egy olaszországi betonállomás (EBRD-kölcsönökből) és egy új térkő- és szegélykőgyártó gép Németországból, amely lehetővé tette a mennyiség további megduplázását és a minőség javulását.

 • 1991 - 1995

  A vállalkozást Gota Elisiu és Samza indította el, akik mindössze napi 6 m2/nap gyártással kezdték a Gota úr által tervezett kézzel készített gépen.

  1993-ban kapták meg az első fontos szerződést, az 1300 négyzetméteres dévai BCR Bank székhelyet. Ez a munkálat még mai nap is nagyon jó állapotban van, a térköveket mostanig sem cserélték ki.

  Ha kezdetben a cég alkalmazottai a Goța család tagjai voltak, 1995-től kezdve alkalmazottak lettek felvéve, Dan Ioan a legrégebbi alkalmazott (aki ma is jelen van a cégnél).

 • 1990

  A cég alapításának ötlete Németországban született meg, 1990-ben, amikor barátaik meghívására az Elisiu és Samza Gota házaspár ellátogattak , megnézni, hogyan és mit dolgoznak a "szabad világban". Onnan egy burkolatdarabbal tértek vissza, amely tulajdonképpen a Gota család, majd az ELIS PAVAJE jövőjét határozta meg.

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy több mint három évtized alatt sikerült megőriznünk azokat az értékeket, amelyekkel elindultunk: az ügyfelek, az alkalmazottak és a közösség iránti tiszteletet, valamint a minőség megőrzésére való odafigyelést. 1991-ben a kezdeteknél tartottunk, most még a felénél sem tartunk, még mindig van mit fejlődnünk, javítanunk és újítanunk. Bízunk abban, amit közösen felépítettünk, és szeretnénk, ha az ebben a vállalatban dolgozók ambíciója és elszántsága a jövőre nézve is mérce maradna.

Emil Goța, a vállalat vezérigazgatója