Elis Pavaje - Standard térkövek és járólapok

Standard térkövek és járólapok

Széles szín- és formaválasztékkal a Standard térkövek kiegészítik az Elis Pavaje termékkínálatát, amelyek praktikus és elérhető választás is egyben. Ezeket ajánljuk nagyszabású lakóhelyi vagy kereskedelmi projektekhez, sikátorok, járdák, terek, parkolóhelyek vagy autós bejáratok tereprendezéséhez. Útépítési munkákhoz vagy ipari területekhez fokozott ellenállású termékeket biztosítunk.
Standard térkövek és járólapok

Miért fontos a térkövek fugázása? Funkcionális szinten a nagy előnyt a térkövek közötti terek adják, amelyek lehetővé teszik a talaj levegőztetését és a közvetlenül a talajba szivárgó csapadékvíz elvezetését. A térkövek fugázása fontos az épülethálózatokon (víz, gáz, villany, internet stb.) elvégzendő javításoknál is. Más anyagokhoz, például betonhoz vagy aszfalthoz képest a térkövek könnyen eltávolíthatók, hogy hozzáférést biztosítsanak a hálózat egyes szakaszaihoz, és a munka végeztével gyorsan vissza építhetők.

A karbantartási és javítási költségek alacsonyabbak, mint más építőanyagoknál. Ha a burkolólapokat az adott technológia szerint rakjuk be, akkor a burkolt felületeken nem lesznek repedések, gödrök vagy egyenetlenségek.

Egy burkolt területen nagyon fontos elemet képez a térkövek fugázása. Az útburkolat károsodását gyakran a nem tömített hézagok okozzák. A szomszédos járólapok , a forgalom nyomása alatt rugalmas kölcsönös támasztékba kerülnek a hézagokon keresztül is. A burkolat így önmagában is stabil teherhordó elemmé válik, amely az egyedi terheléseket gyengjtve veszi és továbbítja a támasztéknak. Ha a burkolatok fugázásával minden járólapot oldalról megtámasztunk, akkor a platform össze van kötve és egységes egészként működik.