Elis Pavaje - Zsalukövek

Zsalukövek

A betonból készült zsalúkövek úgy a civil mind ipari építkezésben is alkalmazhatók, bármilyen típusú - belső vagy külső falak , kerítések, és a háztartás körüli melléképületek mind a ipari épületek, raktárak vagy farmok építésénél is felhasználhatok. Akár az építmények alapozáshoz, akár nem teherhordó falakhoz használják, az Elis Pavaje zsalukövek megnövelt szilárdságukról, könnyű falazhatóságukról, de idő- és erőforrás-megtakarításukról is elismertek.
Zsalukövek

A zsalukövek az épitkezési anyagok kategóriájában tartoznak, paralelepipedon alakjuk van és belsejük légkamrás. A BCU vagy a téglából épített tömbházak alternatívájaként használják őket, bizonyos helyzetekben még megfelelőbbek is. A zsalukövek cementből, kavicsból, vízből és nagyolvasztó salakból vagy homokból készülnek, formákban öntik , majd vibropréselő géppel préselik ki.

Tekintettel arra, hogy az anyagok, amelyekből a zsalúkövek készülnek, természetes eredetűek, ez az építőanyag nem jelent veszélyt sem az emberek egészségére, sem a környezetre, így gond nélkül használhatók lakott környezetben.

Kétféle zsalukő van:

Falazati zsalukő – Raktárak, istállok, garázsok,farmok, kerítések és egyéb gazdasági mellékhelyiségek, ipari épületek(csarnokok, raktárak) vagy mezőgazdasági épületek építésénél használhatók fel, kivül és belül egyaránt. Ezek a fajta zsalukövek nem részesülnek elegendő hőszigetelésben ahoz hogy házak, lakások építésénél legyenek felhasználhatók, viszont ezt a hátrányt meg lehet oldani a polisztirén útolagos felhelyezésével.

Lábazati zsalukő – Pincék, mezőgazdasági vagy ipari épületek, garázsok, műhelyek stb. építéséhez használják fel.