Aplicație pentru simularea lucrarii de pavaj, înaintea achiziției

22.07.2020  |  5 min
aplicatii simulare pavaj

Dacă îți dorești o amenajare de curte sau grădină, dar încă nu te-ai decis cum ai vrea să arate, trebuie să-ți spunem că alegerea poate fi o joacă de copii. Ca să-ți fie mult mai ușor să găsești materialele potrivite pentru pavarea aleilor din curte și a terasei, îți recomandăm să încerci un simulator gratuit a lucrării de pavaj.

În acest fel, te poți juca în aplicație oricât dorești, ca să testezi diferite combinații de modele și culori de pavele și borduri. Ai la dispoziție pavele și dale, produse pentru grădină, rigole, blocheți, bolțari, borduri, piatră cubică andezit, plăci ceramice Meissen și o gamă largă de accesorii de grădină.

Îți prezentăm în continuare simulatorul de pavaje Elis, care te ajută să găsești în timp record cea mai bună variantă de amenajare pentru grădina ta. Utilizarea acestei aplicații este foarte simplă și amuzantă. Prin urmare, poți invita familia și prietenii, chiar și pe cei mici, alături de tine, ca să încercați împreună diferite soluții pentru pavarea curții. Totul, din confortul casei tale, pentru că ai nevoie doar de un laptop sau PC, pe care să devii arhitectul și peisagistul propriei grădini.

Cei 6 pași spre grădina ta de vis

Simulatorul de pavaje Elis presupune urmarea a 6 pași, pentru a putea vedea fiecare propunere de amenajare pe care o vei testa. Iată cum îl poți folosi:

1.Fotografiază curtea sau selectează zona care va fi pavată cu ajutorul Google Maps

Folosind aplicația Google Maps, trebuie doar să delimitezi prin puncte zonele care vor fi amenajate cu pavele și dale (pot fi alei, terase, loc de parcare etc.). Dacă vrei să pavezi mai multe zone diferite, care nu pot fi incluse într-o singură fotografie, trebuie să folosești harta.

În schimb, dacă te gândești să pavezi doar o alee sau o terasă, sau vrei sa vezi cum se potrivește culoarea pavelelor cu cea a casei, poți să încarci în aplicație fotografia cu zona respectivă. Ai grijă să plasezi pe jos un material în formă de dreptunghi, cu laturile măsurate, pe care să-l prinzi în cadru.

2. Delimitează suprafața pe care vrei să o amenajezi cu pavele

Stabilește zonele cu alei, spații verzi, acces către garaj, casă, foișor și loc de joacă. Astfel vei avea o hartă cu toate căile de acces și îți faci o idee de ansamblu asupra proiectului pe care urmează să-l realizezi, ca un adevărat profesionist.

3. Începe să te joci! Selectează tipul de pavaj dorit, culoarea și modelul de amenajare

Ai grijă cum alegi pavele potrivite pentru fiecare zonă, ca să corespundă din punct de vedere estetic și funcțional. Ia în considerare unul dintre stilurile de amenajare pe care ți le propune Elis: stil regal, stil carpatin, stil nordic, stil iberic. Astfel vei reuși să creezi un ansamblu unitar, care să fie totodată vesel și divers colorat.

4. Alege și tipul de borduri pe care vrei să-l folosești

Simularea lucrărilor de pavaj trebuie să includă și porțiunile care delimitează diferitele zone pe care le-ai proiecta pentru grădină, terasă și alei de acces. Este vorba despre borduri, acele suprafețe înălțate, cu rol de protecție, barieră antipluvială, dar și cu rol estetic, mai ales la împrejmuirea rondurilor de flori și a grădinii de legume.

5. Vezi rezultatul final! Dacă nu ești mulțumit, poți să editezi proiectul și să testezi și alte materiale, forme și culori sau să încerci alte combinații

Pe baza acestor recomandări de amenajare ai reușit să realizezi un proiect complet, așa cum ți-ai dorit. Dacă mai vrei să faci modificări, simulatorul de pavaje permite înlocuirea de materiale, testarea tuturor combinațiilor pe care vrei să le încerci. Astfel te asiguri că ai ales exact acele forme, culori și texturi potrivite pentru curtea, grădina și terasa ta.

6. La final, trebuie doar să salvezi în calculator varianta care ți-a plăcut cel mai mult.

Te-ai decis cum să amenajezi curtea, ai găsit soluția ideală pentru pavarea curții tale, este momentul să trimiți proiectul salvat, prin e-mail, unui distribuitor de pavaje. În acest fel, vei afla cantitatea de pavele și de borduri de care ai nevoie și vei primi inclusiv o ofertă de preț.

Costurile diferă în funcție de dimensiunile zonei care va fi pavată și de modelul sau modelele de pavele și borduri pe care le-ai ales. Ține cont că la aceste costuri trebuie să adaugi și prețul pentru transportul produselor și pentru montaj pavele.

De asemenea, vei avea nevoie și de materiale pentru substrat (pietriș, nisip, beton), de aceea costurile finale vor fi ceva mai mari. Valoarea totală a lucrării de amenajare o vei stabili împreună cu distribuitorul sau cu firma de montaj, pentru că, în funcție de amploarea proiectului, unele costuri se pot negocia.
Folosind o aplicație gratuită și ușor de utilizat, cum este simulatorul de pavaje Elis, vei putea vedea mai multe propuneri de amenajare a terasei și aleilor din curte. Poți testa toate variantele de amenajare online, rapid și fără costuri, făcând toate modificările pe care le dorești, până când vei obține o soluție de amenajare care îți place și care se potrivește cu nevoile tale.

Dacă ai nevoie de consultanță, poți să apelezi la specialiștii Elis, care pot face pentru tine un proiect complet de amenajare exterioară. În acest fel, vei avea un punct de pornire și idei mai clare privind amenajarea curții tale. Aceste informații îți vor fi de folos înainte să începi testarea materialelor, prin intermediul aplicației noastre.