Descopera stilul
Iberic

De inspiratie islamica, persana si maura, gradinile in stil iberic sunt astazi reinterpretate folosind produse moderne, precum: pavele, ziduri, palisade sau dale din beton, amenajate in combinatii simetrice, cu spatii ce abunda de flori colorate.

Atat pe sufletul señorei Morales, cat si pe al lui Marcelica.

Amenajare in linii curbe

Amenajarile in stil Iberic realizate cu pavele, pavaje si dale beton sunt puternic influentate de liniile curbe, atat de distinctive pentru stilul spaniol, dar si de simetria specifica acestuia.

Vezi produsele

Stilul spaniol e definit de linii curbe, asemeni cararilor care se unduiesc printre straturile cu flori, placute din ceramica, atinse de patina timpului, indraznet colorate, alaturate teracotei arse de soare, vegetatie luxurianta, fier forjat si piatra. Simetria este unul dintre elementele principale ale gradinii spaniole originale. Daca este stilul pe care vrei sau il adopti pentru amenajarea ta, este necesar sa acorzi o importanta deosebita detaliilor.

Asadar, pe langa alegerea unor pavele, pavaje si dale beton ce se identifica stilului Iberic, ar trebui sa iei in calcul si includerea unei zone de sedere, a unor plante in ghivece sau arcade pentru flori agatatoare, a unei piscine de reflexie (proiectata intre zone de plantare simetrice, in forma geometrica) ori a unei fantani mici. Toate aceste elemente, precum si celelalte accesorii decorative pe care le vei alege, vor fi evidentiate in culori indraznete, puternice si luminoase (verde, rosu, galben sau orice alta culoare pe care o intalnesti in natura), ce vor anima spatiul si vor crea atmosfera perfecta pentru relaxare.

Iberic
Iberic
Iberic

Idei suplimentare in amenajarea cu pavele, pavaje si dale beton in stil Iberic

  • Adauga cateva placi de ceramica colorata
  • Foloseste mobilier de gradina din fier forjat
  • Foloseste cat mai multe ghivece cu flori colorate si plante rezistente la seceta
  • Florile rosii sunt foarte importante si dau un aspect vesel
  • Urnele ceramice de teracota sunt perfect incadrate in acest stil

Recomandari de utilizare a produselor Elis Pavaje

Gradina spaniola este despre bucurie si atentie la detalii, asadar aceste elemente ar trebui sa se regaseasca si in amenajarea ta ce include pavele, pavaje, borduri si dale beton apartinand stilului Iberic.

Daca simti ca te caracterizeaza acest stil, iti recomandam sa alegi pavele Cromatica Festival si Pastel, pavaje in forma de dreptunghi sau patrat D2, D4, P3 - in culorile rosu si teracota sau pavaje Patrat P4 - pe nuanta de rosu.

Creeaza spatii de relaxare in jurul unui Focar Ronda maro si teracota, iar pentru incadrare, alege fie gard alb crem, maro si teracota, fie un gard Antico maro. Delimitarea zonelor de sedere poate fi realizata prin elemente de treapta maro, zid alb crem, maro sau palisade alb crem ori maro. Pentru completarea amenajarii, creeaza zone speciale pentru flori cu Jardiniere Quadra, Combi, alb crem si maro, sau Ronda alb crem, plasate in zone de sedere cu banci Resto si Robusta alb crem ori maro. Delimiteaza aleile cu borduri B8 antico, borduri cilindrice alb crem, rosii sau pavaje pe post de bordura.