De la plan la amenajare

De la plan la amenajare

Când ai de făcut o amenajare, fie că e vorba de o construcție nouă, fie de o renovare (casă sau spațiu exterior), întâmpini o mare problemă: ce materiale să foloseșți, cum poți să-ti dai seama cum va arăta spațiul în final, în urma alegerilor. Aici intervine arhitectul, care deține imaginația și resursele necesare pentru a transpune în formă grafică, viziunea agreată cu clientul. Ce se întâmplă mai departe? Am să îți ilustrez un proiect pas cu pas.


Etapa 1 - Concept

În prima etapă intervine realizarea proiectului care înseamnă stabilirea limitelor perimetrale și alte limitări de genul: parcarea trebuie să fie ușor accesibilă, deja ai o cișmea în curte și trebuie să ții cont de ea. Ai o anexă a casei pe care nu știi cum s-o amenajezi, pentru a o transforma în loc de relaxare. Arhitectul îți va vizita spațiul, va discuta cu tine și va face transpunerea amenajării în plan (desen 2D).

Concept

Etapa 2 - Simulare

A două etapă este cea care devine relevantă pentru tine, fiindcă programele de randare folosite de architect, îți permit o vizualizare în spațiu a proiectului. Practic, ceea ce vezi în desenele 3D, reprezintă ceea ce vei vedea în realitate. Poți să-ți dai seama dacă forma și culoarea pavelelor alese se potrivesc cu casa, dacă jardinierele sau mobilierul de terasă propuse sunt ceea ce-ți doreșți. În această etapă e foarte ușor să intervii cu un punct de vedere: ce-ți place, ce nu-ți place.

Simulare
Simulare

Etapa 3 - Realizare

După finalizarea proiectului și agreerea tuturor elementelor de amejanare, de la forme și culori pavele, de la plante de exterior la mobilier de terasă, ceea ce rămâne de făcut este foarte ușor. Dai planurile și randările meșterilor, având siguranța că ceea ce va rezulta va fi așa cum trebuie să arate.

Realizare
Realizare

Pentru o propunere de amenajare, trimite o solictare la adresa: proiectare@elis.ro

Contactează-ne