Recomandări amenajare a pavajelor

Recomandări amenajare

Fiecare proiect este unic și depinde de o serie de factori, precum accesibilitatea locației, condițiile terenului și complexitatea lucrării. Pentru a ști cu ce să începi, ține cont de câteva recomandări. După ce contactezi Elis Pavaje, un reprezentant al companiei va măsura și va evalua spațiul tău, apoi îți va propune un proiect și câteva produse.


Pe ce criterii aleg un montator?

Alegerea montatorului este un pas important. Ai în vedere să fie un montator cu experiență care îți poate pune la dispoziție un certificat de garanție pentru lucrarea de montaj (certifcatul de garanție pentru montaj este diferit de certificatul de garanție al produselor Elis Pavaje).

Poți cere recomandări sau să soliciți să vizualizezi unul sau mai multe lucrări ale acestuia. Elis Pavaje îți poate recomanda o listă de montatori, disponibilă în pagina de contact. Montatorul va solicita 3 date: buget, termen limita și o viziune a proiectului. Ulterior, veți decide împreună modul de realizare a proiectului.

Cum aleg culorile?

Culorile pavelelor puse la dispoziție de către Elis Pavaje trebuie să se armonizeze cu aspectul exterior al construcției. Poți evita monotonia combinând culori, modele, ce conferă personalitate. E bine să știi că nu totul trebuie să se armonizeze perfect. Viziunea ta contează însă foarte mult înainte de a începe lucrarea de pavaj. De asemenea, e bine să ții cont de unghiul, durata și intensitatea razelor solare, fiindcă lumina solară prea puternică afectează culoarea pavelelor.

Recomandăm combinarea pavelelor cu tonuri similare pentru un efect armonizat. Culorile mai deschise reflectă lumina mai bine, culorile închise absorb lumina creând efectul opus. Folosirea mai multor culori oferă avantaje precum demarcarea spațiilor, iar folosirea combinată a acestora permite obținerea unui efect de camuflaj pentru eventualele pete ce pot apărea în timp.

Cum aleg stilul amenajării?

Un stil natural, tradițional sau modernist îți oferă libertatea de a-ți realiza viziunea în amenajarea exterioară. Din dorința de a oferi clienților libertate fără limite în amenajarea spațiilor exterioare, îți punem la dispoziție o gama de peste 250 de produse și 22 nuanțe. Totul, pentru că tu să ai posibilitatea de a alege dintre mai multe stiluri, să te poți juca cu cromatica și să îmbini diverse texturi.

Stilul carpatin
Stilul regal
Stilul iberic
Stilul nordic

Recomandări propuse în funcție de arhitectura casei și spațiul exterior:

  • Pentru case cu linii drepte, modelele geometrice combinate simplu vor fi alegerea potrivită
  • Pentru case în stil eclectic, restaurări de construcții din perioada ante sau interbelică, formele antichizate se pot încadra foarte bine
  • Pentru case în stil rustic, imitatiile de piatra sau formele usor neregulate sunt de recomandat
  • Pentru case cu usi, ferestre in stil victorian (forme rotunde) se recomandă copierea acestor rotunjiri prin accente în pavaj
  • Pentru păstrarea zonelor verzi pe suprafețe cât mai mari, modelele Eco sau Grila dau posibilitatea camuflării pavelelor între smocuri de iarbă
  • Pentru spații înguste precum alei: folosiți pavele de dimensiuni mici și montați-le in diagonală sau în linii orizontale
  • Spațiile largi sunt cel mai bine puse în valoare prin pavele de dimensiuni mari