Recomandari amenajare

Recomandari amenajare

Fiecare proiect este unic si depinde de o serie de factori, precum accesibilitatea locatiei, conditiile terenului si complexitatea lucrarii. Pentru a sti cu ce sa incepi, tine cont de cateva recomandari. Dupa ce contactezi Elis Pavaje, un reprezentant al companiei va masura si va evalua spatiul tau, apoi iti va propune un proiect si cateva produse.


Pe ce criterii aleg un montator?

Alegerea montatorului este un pas important. Ai in vedere sa fie un montator cu experienta care iti poate pune la dispozitie un certificat de garantie pentru lucrarea de montaj (certifcatul de garantie pentru montaj este diferit de certificatul de garantie al produselor Elis Pavaje).

Poti cere recomandari sau sa soliciti sa vizualizezi una sau mai multe lucrari ale acestuia. Elis Pavaje iti poate recomanda o lista de montatori, disponibila in sectiunea "De unde cumpar?". Montatorul va solicita 3 date: buget, termen limita si o viziune a proiectului. Ulterior, veti decide impreuna modul de realizare a proiectului.

Cum aleg culorile?

Culorile pavelelor puse la dispozitie de catre Elis Pavaje trebuie sa se armonizeze cu aspectul exterior al constructiei. Poti evita monotonia combinand culori, modele, ce confera personalitate. E bine sa stii ca nu totul trebuie sa se armonizeze perfect. Viziunea ta conteaza foarte mult inainte de a incepe lucrarea de pavaj. De asemenea, e bine sa tii cont de unghiul, durata si intensitatea razelor solare, fiindca lumina solara prea puternica afecteaza culoarea pavelelor.

Recomandam combinarea pavelelor cu tonuri similare pentru un efect armonizat. Culorile mai deschise reflecta lumina mai bine, culorile inchise absorb lumina creand efectul opus. Folosirea mai multor culori ofera avantaje precum demarcarea spatiilor, iar folosirea combinata a acestora permite obtinerea unui efect de camuflaj pentru eventualele pete ce pot aparea in timp.

Cum aleg stilul amenajarii?

Un stil natural, traditional sau modernist iti ofera libertatea de a-ti realiza viziunea in amenajarea exterioara. Din dorinta de a oferi clientilor libertate fara limite in amenajarea spatiilor exterioare, iti punem la dispozitie o gama de peste 250 de produse si 22 nuante. Totul, pentru ca tu sa ai posibilitatea de a alege dintre mai multe stiluri, sa te poti juca cu cromatica si sa imbini diverse texturi.

Stil Carpatin
Stil Regal
Stil Iberic
Stil Nordic

Recomandari propuse in functie de arhitectura casei si spatiul exterior:

  • Pentru case cu linii drepte, modelele geometrice combinate simplu vor fi alegerea potrivita
  • Pentru case in stil eclectic, restaurari de constructii din perioada ante sau interbelica, formele antichizate se pot incadra foarte bine
  • Pentru case in stil rustic, imitatiile de piatra sau formele usor neregulate sunt de recomandat
  • Pentru case cu usi, ferestre in stil victorian (forme rotunde) se recomanda copierea acestor rotunjiri prin accente in pavaj
  • Pentru pastrarea zonelor verzi pe suprafete cat mai mari, modelele Eco sau Grila dau posibilitatea camuflarii pavelelor intre smocuri de iarba
  • Pentru spatii inguste precum alei, foloseste pavele de dimensiuni mici si monteaza-le in diagonala sau in linii orizontale
  • Spatiile largi sunt cel mai bine puse in valoare prin pavele de dimensiuni mari