Descopera stilul
Nordic

Amenajarile exterioare ce includ pavele, pavaje, dale beton, borduri, elemente de treapta sau ziduri din beton apartinand stilului Nordic se remarca prin simplitate si functionalitate.

Numai bun si pentru Ragnar Larsson, si pentru nea Fanica.

Amenajare deosebita si functionala

Stilul Nordic se diferentiaza prin pragmatism. Cei care il prefera, il aleg pentru elementele minim necesare care permit ca spatiul amenajat cu pavele, pavaje, dale beton si alte produse sa fie deopotriva estetic si util.

Vezi produsele

In tarile nordice, lumina este o resursa limitata. Din acest motiv, oamenii au ajuns sa pretuiasca foarte mult timpul petrecut in aer liber, savurand zilele cu soare. O masa de picnic, o piscina, un focar, o zona cu mult verde sau cu flori reprezinta suficiente motive pentru ca oamenii sa prefere sa stea in afara casei. Cei care au deja sau aleg sa-si construiasca o casa in stilul arhitectural Nordic, vor beneficia de ferestre largi, linii drepte si culori simple cu tonuri intre alb si negru.

Pentru adaptarea la stilul casei, in realizarea amenajarii ce va include si pavaje, pavele si dale beton ce se identifica stilului Nordic, vor fi suficiente putine elemente in spatiul exterior al casei, dar obligatoriu confortabile si in perfecta armonie. Materialele naturale din mediul inconjurător sunt integrate intr-un ansamblu realizat cu dale beton, pavele, borduri si pavaje, iar decorurile sunt simple si luminoase. Mobilierul este minimalist, confortabil, iar pentru a nu deveni monoton, un decor in acest stil are nevoie de pete de culoare si de textura (perne, lumanari etc.)

Nordic
Nordic
Nordic

Idei suplimentare in amenajarea cu pavele, pavaje si dale beton in stil Nordic

  • Alege mobilier din lemn vechi, reconditionat, pentru terasa si cosuri vechi din nuiele
  • In amenajare, alege nuante in ton cu natura
  • Lasa plantele sa creasca libere, sugerandu-le doar cateva directii de crestere
  • Construieste o terasa, un foisor sau o magazie simpla, adauga un focar
  • Profita de lumina si aseaza elementele functionale din gradina in functie de ea
  • Pentru terasa, foloseste recuzita suplimentara: paturi si perne colorate

Recomandari de utilizare a produselor Elis Pavaje

In vederea incadrarii in acest stil de amenajare a curtii, recomandam folosirea de dale Cortina P4, Cortina D7 culorile Tempo si Granit, pavaje Fantasia Tempo, pavele Umbra P4, P3, D2 pe culorile alb crem, antracit, gri deschis, gri inchis.

Iar daca vrei o varianta economica, alege pavele din gama standard. Patratele, dreptunghiurile, formele geometrice simple in nuante de la alb la negru vor fi ideale pentru amenajarea cu pavele a terasei si aleilor in stil nordic.

In jurul unui foc amenajat in focarul de culoare antracit sau alb crem Quadra, vei petrece un timp relaxant chiar si in serile racoroase. Ambientul poate fi completat prin delimitarea curtii cu un gard cu gabioane sau din boltari de zid. In realizarea gabioanelor, in loc de piatra, poti folosi pavele patrate de dimensiuni mici. Daca ai terenul in panta, poti folosi elemente de treapta, dintre cele splitate sau realizate din diverse tipuri de pavele. Pentru completarea amenajarii din punct de vedere functional recomandam bordurile B1 sau B10 in culorile alb crem, antracit ori ciment.