Elis Pavaje - Boltari

Boltari

Produși din beton, bolțarii au aplicații atât în construcțiile civile, cât și în cele industriale, de la ziduri de orice tip - interioare sau exterioare, la garduri, dependințe și anexe din jurul unei gospodării, până la clădiri industriale, hale sau ferme. Fie ca sunt utilizați pentru fundațiile clădirilor sau ale zidurilor neportante, bolțarii Elis Pavaje sunt recunoscuți pentru rezistența sporită, ușurință în zidărie, dar și economia de timp și resurse.
Boltari

Bolțarii fac parte din categoria materialelor de construcție, având o formă paralelipipedică și camere de aer la interior. Ei se folosesc ca variante alternative la blocurile BCU sau cărămidă, în unele situații fiind chiar mai indicați. Bolțarii au în compoziție ciment, pietriș, apă și zgură de furnal sau nisip și sunt modelați în matrițe, după care sunt presați cu ajutorul utilajului de vibropresare.

Având în vedere că materialele din care se fabrică bolțarii sunt de proveniență naturală, acest material de construcție nu prezintă un risc pentru sănătatea oamenilor sau a mediului înconjurător, deci pot fi utilizați fără probleme în cadrul amenajărilor rezidențiale.

Bolțarii sunt de două tipuri:

Bolțari de zidărie – se folosesc pentru construirea magaziilor, grajdurilor, garajelor, fermelor, gardurilor și altor tipuri de anexe gospodărești, industriale (hale, depozite) sau agricole, atât la exterior, cât și la interior. Astfel de bolțari nu beneficiază de o termoizolare suficientă pentru construcția de locuințe, însă acest dezavantaj se poate corecta în urma aplicării polistirenului.

Bolțari de fundație – se utilizează pentru construcția de ziduri portante la pivnițe, clădiri agricole sau industriale, garaje, ateliere etc.