Elis Pavaje - Boltari

Boltari

Produsi din beton, boltarii au aplicatii atat in constructiile civile, cat si in cele industriale, de la ziduri de orice tip - interioare sau exterioare, la garduri, dependinte si anexe din jurul unei gospodarii, pana la cladiri industriale, hale sau ferme. Fie ca sunt utilizati pentru fundatiile cladirilor sau ale zidurilor neportante, boltarii Elis Pavaje sunt recunoscuti pentru rezistenta sporita, usurinta in zidarie, dar si economia de timp si resurse.
Boltari

Boltarii fac parte din categoria materialelor de constructie, avand o forma paralelipipedica si camere de aer la interior. Ei se folosesc ca variante alternative la blocurile BCU sau caramida, in unele situatii fiind chiar mai indicați. Boltarii au in compozitie ciment, pietris, apa si zgura de furnal sau nisip si sunt modelati in matrite, dupa care sunt presati cu ajutorul utilajului de vibropresare.

Avand in vedere ca materialele din care se fabrica boltarii sunt de provenienta naturala, acest material de constructie nu prezinta un risc pentru sanatatea oamenilor sau a mediului inconjurator, deci pot fi utilizati fara probleme in cadrul amenajarilor rezidentiale.

Boltarii sunt de doua tipuri:

Boltari de zidarie - se folosesc pentru construirea magaziilor, grajdurilor, garajelor, fermelor, gardurilor si altor tipuri de anexe gospodaresti, industriale (hale, depozite) sau agricole, atat la exterior, cat si la interior. Astfel de boltari nu beneficiaza de o termoizolare suficienta pentru constructia de locuinte, insa acest dezavantaj se poate corecta in urma aplicarii polistirenului.

Boltari de fundatie - se utilizeaza pentru constructia de ziduri portante la pivnite, cladiri agricole sau industriale, garaje, ateliere etc.