Elis Pavaje - Piatra cubica si placi andezit Albini

Piatra cubica si placi andezit Albini

Pavelele din piatra naturala andezit Albini sunt produse versatile realizate sub forma de piatra cubica sau placi, pe mai multe dimensiuni, care îmbină durabilitatea pietrei naturale cu utilitatea pavelelor din beton. În afară de durabilitate, aceste produse sunt foarte estetice și necesită puțin efort pentru întreținere.

Andezitul Albini este o roca naturala ce are o culoare care variaza de la gri-verzui deschis si pana la negru.
Piatra cubica si placi andezit Albini

Tehnologia de producție implica extractia pietrei magmatice de andezit din cariera sub formă de blocuri si splitarea acestora prin perforare cu ajutorul unor mașini de găurit electrice, pentru obținerea secțiunilor numite muloane. Muloanele se descarcă pe benzile de alimentare ale mașinilor oleodinamice de spart piatra (prese) și se poziționează între dinții vidia ai preselor, acționând sistemul hidraulic al mașinii.

Piatra andezit Albini cu față spartă: prin spargere, se obțin forme rectangulare de diverse dimensiuni, cu suprafețe neuniforme, folosite ca borduri sau pavele.

Piatra cubică din andezit este disponibilă și în formă antichizată (cu marginile tocite) prin prelucrarea în toba de îmbătrânire.

Piatra andezit Albini cu o față tăiată se caracterizează prin suprafața netedă și nuanța ușor mai deschisă.

Piatra fiamată Albini este realizată printr-un procedeu de ardere a pietrei tăiate, rezultatul fiind o suprafață dreaptă, dar ușor structurată.