Companie

Companie

Povestea Elis Pavaje începe în 1991 ca o mică afacere de familie ce folosea un utilaj artizanal realizat de către Dl Elisiu Goța pentru producția de pavele. Astăzi, Elis Pavaje reprezintă o echipă formată din peste 550 de angajați ale căror eforturi asigură o producție de peste 16.000 mp de pavele pe zi în patru unități de producție și care au avut ca rezultat o cifră de afaceri de 287,3 milioane lei în 2020.


management Elis Pavaje
 • 1990

  Ideea care a stat la baza întemeierii firmei a apărut în Germania, în 1990, când la invitaţia prietenilor, soții Elisiu și Sâmza Goța s-au dus să vadă cum şi ce se lucrează în „lumea liberă”. De acolo s-au întors cu o bucată de pavea care avea sa însemne viitorul familiei Goța și apoi, al companiei ELIS PAVAJE.

 • 1991

  Afacerea a fost demarată de către soții Goța Elisiu și Sâmza, care au pornit cu o producție de doar 6 mp/zi, realizată pe un utilaj artizanal, conceput de dl Goța.

 • 1993

  S-a obținut primul contract important, sediul BCR Deva, de 1300 mp. Lucrarea respectivă este și azi în stare foarte bună, motiv pentru care pavelele nu au fost înlocuite nici până acum.

 • 1995

  Dacă la început angajații firmei erau chiar membrii familiei Goța, începând din acest an s-au făcut angajări, Dan Ioan fiind cel mai vechi angajat (prezent și astăzi în firmă)

 • 1997

  A fost achiziționată prima mașină modernă de producere a pavelelor și bordurilor, din Italia, cu o capacitate de 50 mp / schimb.

 • 1999

  Prima hală de producție (Petresti Alba) de 1300 mp. Compania a achiziționat un utilaj pentru producerea pavelelor și bordurilor din Italia, dublându-și astfel capacitatea de producție.

 • 2001

  S-au realizat din nou investiții semnificative: o stație betoane din Italia (credite din surse BERD) și o nouă mașină pentru producția pavelelor și bordurilor din Germania,ce a permis o nouă dublare a volumelor, cât și o creștere a calității acestora.

 • 2003

  S-a achiziționat încă un utilaj pentru producția pavelelor și bordurilor, din Germania. De asemenea, sunt achiziționate din Ungaria 10 modele noi de matrițe de pavele, crescând astfel varietatea produselor oferite clienților.

  A fost înregistrată la OSIM marca ELIS PAVAJE care, cu excepția unor mici stilizări, a rămas în timp neschimbată și a devenit un brand ușor de recunoscut în piață.

 • 2005

  A fost demarat un proiect de mare anvergură, prin care s-a achiziționat o linie tehnologică de produs pavele având încorporată o tehnologie de ultimă oră, cu o producție automatizată pentru producerea pavelelor și bordurilor (1000 mp/schimb).

 • 2006

  S-a trecut la distribuție națională după ce a fost înfiintață rețeaua de distribuție formată dintr-un director de vânzări și 6 reprezentanți vânzari regionali

  S-a achiziționat prima stație de beton marfă pentru construcții, la Petrești.

 • 2007

  A fost demarată construcția unei noi fabrici de producere a pavelelor în Stoenești, jud. Prahova. Fabrica a început să producă din vara anului 2008 cu capacitate de 4500 mp de pavele pe zi.

 • 2008

  S-a investit într-o amplă campanie de imagine, în urma căreia numele Elis a devenit binecunoscut. A fost dezvoltată identitatea vizuală care este și astăzi apreciată și recunoscută.

 • 2009

  Domnul Elisiu Goța predă ștafeta conducerii companiei celor 2 fii ai săi: Emil și Vasile. Emil Goța preia funcția de director general, iar Vasile Goța devine director executiv. Tot în 2009, Elis Pavaje devine primul producător de blocheți din Romania, în urma unei investiții de 200.000 euro și achiziționării licenței de producție de la Keystone, SUA.

 • 2010

  Pentru angajații care veneau la fabrică din zonele limitrofe localității Petrești, s-au achiziționat 140 biciclete. Unele au fost bine păstrate și se mai folosesc și azi.

 • 2014

  A avut loc o acțiune de amploare de împădurire a 12.000 mp,în parcul Arini, împreună cu membrii Tăsuleasa Social și elevi ai Liceului Lucian Blaga din Sebeș. Parcul Arini a fost selectat pentru acțiunea de reîmpădurire deoarece după defrișarea zonei nu a fost gândită o acțiune de reîmpădurire, ceea ce ar fi avut un impact negativ asupra comunității. Parcul este foarte important pentru localnici, fiind singurul spațiu verde cu o suprafață mare din zonă.

 • 2015

  Se investește într-un utilaj pentru producția elementelor de canalizare din beton.

 • 2016

  A fost demarată în localitatea Secuienii Noi, jud. Neamț construcția unei noi fabrici, cu o linie automatizată de producție cu capacitate de 5000 mp de pavele / zi și linie de producție pentru elemente pentru cămine și tuburi din beton.

  Compania își diversifică serviciile, preluând lucrări integrale de infrastructură, de la terasamente și canalizare până la asfaltare, prin departamentul propriu de execuție și montaj.

 • 2017

  Deschiderea celui mai mare showroom de pavele și produse din beton vibropresat, aproximativ 3000 mp, la sediul din Stoenești, jud. Prahova.

  Se achiziționează o stație de asfalt la Oarda, în jud Alba.

 • 2018

  Se finalizează achiziția fabricii de prefabricate de beton din Vințu de Jos, de la Fruhwald AG. Ulterior, se achiziționează o linie de producție de la compania Prefabricate Vest, ce se instalează pe platforma fabricii de la Vințu de Jos.

  Se achiziționează o secție de producție de piatră cubică, de la Almasu Mare, care livrează repere (piatra cubică și borduri) cu fețe splitate și antichizate, pe mai multe dimensiuni.

 • 2019

  Se redeschide fabrica Vințu de Jos după finalizarea procesului de retehnologizare, refacerea platformelor de producție și a halelor de depozitare.

 • 2020

  Elis Pavaje își extinde oferta cu o nouă categorie de produse: Plăcile ceramice de exterior, Meissen SOLID (produse ale grupului Cersanit), pentru care este unic distribuitor în România.

  Pe parcursul anilor, compania își mentine poziția de lider pe piața prefabricatelor din beton vibropresat, ajungând la finalul anului 2020 la cea mai mare cotă de piață, de peste 25% (conform studiului realizat pe piața prefabricatelor din beton, Neomar Consulting 2021).

 • 2021

  Investim în campania „Pășește cu încredere în școală”, ce vizează reamenajarea curților de școli din mediul rural. Până în acest moment au fost amenajate 11 curți de școli din toată țara.

  Se încep lucrările pentru cea de-a cincea fabrică de prefabricate din beton, în Arad.

Suntem foarte mândri că în cele trei decenii am reușit să păstram valorile cu care am pornit la drum: respectul pentru clienți, angajați și comunitate și atenția pentru menținerea calității. În 1991 eram la început de drum, acum încă nu suntem nici la jumătate, mai avem multe de dezvoltat, perfecționat, inovat. Avem încredere în ceea ce am construit împreună și ne dorim ca ambiția și determinarea celor care lucrează în această companie să rămână un reper și în viitor.

Emil Goța, directorul general al companiei