Da, Elis Pavaje este o afacere de familie, o companie cu capital 100% romanesc, infiintata in anul 1991, de domnul Elisiu Gota. In prezent, compania apartine fratilor Gota, Emil si Vasile Gota, si este lider pe piata prefabricatelor mici din beton.
Elis Pavaje detine 5 fabrici in Romania ce produc prefabricate mici din beton: pavele, borduri, rigole, dale, produse pentru gradina, boltari, blocheti, produse de canalizare, pavele si borduri din piatra andezit. De asemenea, Elis Pavaje este distribuitor exclusiv al placilor ceramice de exterior, Meissen Keramik.
La fiecare punct de lucru, am amenajat cate o expozitie in aer liber. In prezent, dispunem de cel mai mare showroom din Romania.
Daca locuiesti in apropierea vreunui punct de lucru, iti recomandam sa vizitezi showroom-ul nostru, pentru ca aici vei vedea o mare parte din produsele din oferta, dar si idei de amenajare. Consultantii nostri te pot ajuta in alegerea celor mai potrivite produse in functie de proiectul tau si iti vor oferi sfaturi legate de intretinere si montaj.
Showroom-urile de la fabrici se pot vizita in orice moment al zilei, fiind amenajate in curtea interioara a fabricii, in aer liber si sunt deschise permanent clientilor nostri. Fiecare produs este etichetat pentru o usoara identificare in cazul unei solicitari de oferta sau plasari de comanda.
Amenajarea unei curti necesita resurse de timp si bani. In afara costurilor produselor, trebuie sa iei in calcul si costurile de montaj. Amenajarea unei curti interioare cu pavaje se ridica la costuri de circa 250-350 lei/mp, pret care include atat produsele folosite, cat si manopera - pregatirea terenului si montarea propriu-zisa a pavelelor si, dupa caz, a bordurilor. Tine cont ca vei avea nevoie si de materiale suport, sort, nisip, precum si de servicii de transport pentru materiale.
Portofoliul de pavaje Elis este conceput tocmai pentru a se adresa unui public cat mai larg, pentru a veni in intampinarea nevoilor, dar si posibilitatilor de cumparare ale fiecaruia. Puteti alege produse din gama premium, gama standard sau modele economice.
De cele mai multe ori, alegerile noastre in materie de decorare sunt determinate de costuri, utilitate si gusturi. Pe langa preferintele legate de forma si culoare, trebuie sa tinem cont si de destinatia pavelelor:
In timp ce pavelele sunt de cca. 6 cm sau mai groase, dalele sunt de regula mai subtiri. Prin urmare, acestea nu suporta trafic auto. Dalele sunt de obicei mai mari ca dimensiuni decat pavelele. Desigur, grupul de produse cel mai potrivit pentru proiectul tau depinde nu numai de gustul personal, ci si de locatie.
Aproximativ 8-10 metri patrati de pavaj.
Aproximativ 1,5 t (ca o comparatie: cat o masina mica)
Pavelele vibropresate sunt fabricate pentru a rezista la conditii meteorologice variate, precum si sarcini grele. Pavelele vibropresate sunt obtinute dintr-un beton semiumed, preparat dupa retete bine stabilite. Betonul este amestecat cu apa, agregate si aditivi, cu ajutorul mixerelor industriale. Amestecul obtinut este presat in matrite si supus unei vibratii puternice ce permite amestecului sa se omogenizeze si sa elimine surplusul de apa.
In esenta, pavelele vibropresate sunt alcatuite din 2 straturi: stratul de baza realizat cu agregate cu Ø max. 16 mm si stratul de finisare realizat cu nisip cuartos, pentru o mai buna rezistenta atat la uzura, cat si la alunecare.
Produsele noastre sunt comercializate in intreaga tara, printr-o retea de peste 150 de parteneri care iti stau la dispozitie pentru a-ti prezenta numeroasele posibilitati de amenajare a suprafetelor.
Poti contacta partenerii din judetul tau folosind datele de contact de sectiunea „Distribuitori”.
In functie de categorie, produsele au pretul stabilit:
Pentru pavele cantitatea minima este de 1 palet. In cazul in care se solicita livrari la fractie de palet, se plateste o taxa suplimentara de 60 RON + TVA pentru manipulare. Pentru produsele ce se vand la bucata sau tona, nu exista o cantitate minima.
Pentru a contacta unul dintre reprezentantii nostri zonali, te rugam sa selectezi in harta din pagina contact, judetul de interes pentru tine.
Daca produsul solicitat nu este in stoc, solicita un termen aproximativ de livrare de la agentul de vanzari. Termenul de livrare al produselor este urmatorul:
Termenul de livrare difera in functie de tipul de produs solicitat, cantitatea comandata si adresa de livrare.
Transportul este gratuit pana la depozitul sau santierul Beneficiarului in cazul unei comenzi de cel putin 22 tone, insa fara a depasi masa maxima autorizata a vehicului de transport. In cazul unor comenzi cantitative mai mici de 23 tone, beneficiarul va suporta o taxa suplimentara in valoare de 200 lei/fractie de camion (camionul nu este incarcat la capacitatea nominala). Beneficiarul are la dispozitie 3 ore pentru descarcarea marfii. Descarcarea este in sarcina Beneficiarului / Clientului, iar depasirea timpului limita se va taxa cu 250 lei/ora, pentru fiecare ora inceputa.
In situatia in care exista restrictii de tonaj sau de zona pe tronsonul de drum pe care trebuie sa-l parcurga transportatorul / furnizorul pana la locatia indicata de Beneficiar pentru descarcare, acesta se angajeaza sa anunte Furnizorul si se obliga sa obtina toate autorizatiile necesare pe cheltuiala proprie. Orice sanctiune aplicata de autoritati transportatorului / furnizorului va fi suportata de Beneficiar.
Produsele noastre sunt livrate paletizat pe paleti din lemn. Valoarea paletului si transportul nu sunt incluse in pretul de achizitie al produselor.
Valoarea paletului este de 55 RON/palet + TVA, urmand ca dupa returnarea paletilor de catre Beneficiar, sa returnam contravaloarea acestora, cu conditia ca paletii sa fie nedeteriorati. Este insa obligatoriu ca returnarea paletilor sa se faca pana la data de 31 decembrie a anului in care marfa a fost livrata. Putem prelua paletii de la beneficiari si transporta contra cost (3,5 RON/km + TVA), cu conditia ca paletii sa fie pregatiti pentru ridicare si sa nu fie deteriorati.
Termenul de livrare va este transmis cu cel putin 1 zi inaintea de ziua livrarii. O comanda se poate anula doar daca in momentul in care se solicita anularea acesteia, marfa nu este incacata in camion si pregatita pentru livrare. Insa, va trebui sa platesti o taxa de despagubire pentru ocuparea masinii de transport.
In cazul in care camionul este incarcat, marfa trebuie primita. Daca nu ai nevoie de produse si doresti returul acestora, costurile si modalitatea de transport cad in sarcina clientului. In cazul in care comanda se anuleaza pana la incarcare, nu se achita nicio taxa.
Produsele se pot returna doar daca alcatuiesc 1 palet, exceptie produsele care se achizitioneaza la bucata. Produsele trebuie sa fie intr-o stare buna, nedeteriorate, sa nu fie folosite, lovite, iar paletul trebuie sa fie acoperit cu folia de protectie.
Asigurarea controlului calitatii, increderea in procesele proprii de productie si in performantele echipei permit companiei Elis Pavaje sa ofere 5 ani garantie pentru pavele, dale, borduri, produse de gradina si 2 ani garantie pentru rigole, boltari, blocheti. Descarca certificatul tau de garantie
Atenție! Garantia pentru pavele, dale si alte produse pentru amenajare exterioara se acorda in conditiile respectarii recomandarilor de folosire si de montaj, primite de la producator. Garantia nu acopera deteriorari cauzate in urma procesului de montaj, a exploatarii improprii sau deteriorari aparute in timpul descarcarii, respectiv a manipularii la locatia cumparatorului.
In conditii normale de exploatare si intretinere, durata de viata a produselor din beton vibropresat este de aproximativ 20 de ani. In cazul Elis Pavaje, acest lucru este demonstrabil prin lucrari cu vechime chiar de 25 de ani, inca viabile.
Nu, produsele din oferta nu se modifica, fiind fabricate pe matrite cu dimensiuni prestabilite.
In primul rand, trebuie sa mentionam ca produsele sunt depozitate in aer liber, ceea ce inseamna ca acestea pot avea urme de praf, pot fi umede sau pot avea urme de zapada, detalii ce nu afecteaza calitatea produselor.
De asemenea, pot exista diferente de nuante intre produsele livrate si mostrele din showroomuri sau de pe expozoare. Acest lucru este cauzat de faptul ca in producerea pavelelor si bordurilor se folosesc materii prime naturale, fapt ce determina variatii de culoare care nu pot fi evitate. Solutia in practica: se vor monta alternativ produse din mai multi paleți (min. 3) pentru a crea un efect optic placut. Diferentele de nuante dintre produsele livrate si pozele din catalog sunt cauzate de conditiile de fotografiere si tipografice.
Marfa trebuie verificata la livrare. Daca la receptia pavajelor constati neconformitati ale produselor (de ex. dale ciobite, crapate, sparte si alte defectiuni) trebuie sa contactezi consultantul de vanzari de unde ai achizitionat marfa, in cel mai scurt timp posibil. Un reprezentant al producatorului se va deplasa la locatie si, daca reclamatia se dovedește fondata, se emite un Proces Verbal, document oferit de reprezentantul producatorului. In acest Proces Verbal trebuie sa oferi detalii despre neconformitatile produselor si sa atasezi fotografii cu produsele neconforme. Reprezentantul producatorului va prelua si solutiona reclamatia.
Pavelele si bordurile Elis pavaje cu mixuri de nuante sunt protejate pentru exploatarea ulterioara prin aplicarea unui impregnant Vivid Color, pe durata procesului de fabricatie. Produsele isi pastreaza nuantele vii un timp indelungat, iar petele cauzate de vin, frunze sau substante sunt mai usor de curatat.
Pavelele din beton vibropresat, in multiplele lor forme, culori si structuri, sunt durabile si usor de ingrijit. In timp, insa, se pot depune impuritati care afecteaza mai mult sau mai putin aspectul lor estetic.
Cere montatorului recomandari despre solutii de curatare, de intretinere pe timpul iernii, cum poti curata murdaria naturala sau cum sa eviti aparitia petelor. De asemenea, tine cont de faptul ca lumina soarelui si uzura afecteaza in timp nuanta produselor. Pentru a mentine sau intensifica culoarea pavelelor se pot folosi solutii de impregnare sau de intensificare a culorilor.
Pentru achizitie produse de intretinere, iti recomandam sa iei legatura cu partenerul nostru: Nicolae Pavlov, compania REMEI SRL. Adresa contact: nicolae.pavlov@remei.ro.
Utilizarea unui erbicid total reprezinta cea mai usoara cale de a stopa plantele care cresc intre pavele, insa aceasta nu este o metoda ecologica. Pentru alegerea erbicidului, este recomandat sa apelezi la un specialist. O alta varianta este aplicarea unui soc termic, utilizand apa fierbinte direct pe planta. Desi este o solutie ecologica, neafectand solul, acest tratament este functional pe termen scurt, necesitand reluarea periodica.
Cea mai uzuala solutie ramane smulgerea manuala a buruienilor dintre pavele. Se poate realiza in diferite stadii de dezvoltare a plantei (in functie de rezistenta radacinii). In masura in care aceasta radacina este prea puternica, atunci se poate taia doar partea verde a plantei. Pentru suprafete mari de pavaj, aceasta metoda este insa ineficienta, necesitand mult timp si efort.
Daca pavelele s-au albit, inseamna ca va confruntati cu fenomenul de eflorescenta. Eflorescenta este o problema temporara, des intalnita, dar care se remediaza usor. Pe suprafata produselor apar temporar depuneri albe de calcar, fenomen care nu poate fi evitat cu ajutorul tehnicii actuale.
Eflorescenta apare in momentul in care apa necesara pentru a face curatarea betonului, umiditatea din roua sau chiar apa de la sistemul tau de aspersoare reactioneaza cu varul din compozitia cimentului in hidroxidul de calciu. Dispare dupa un timp, ca urmare a uzurii de exploatare. Nu afecteaza calitatea produsului, dar face ca pavajul sa para mai decolorat, insa dupa curatare si uscare, acesta va reveni la culoarea initiala. Este recomandat sa cureti cat mai des pavajul, actionand asupra zonelor afectate cu apa si o perie, sau prin aplicarea unor produse de curatat.
Acest fenomen apare si ulterior, aleatoriu, in functie de umiditatea mediului si se vede mai pronunțat pe pavajele de culoare inchisa. Pentru a inlatura cat mai repede posibil efectul eflorescentei, te rugam sa urmezi toti pasii prezentati in acest articol.
Pe langa vanzarea de produse destinate amenajarii exterioare (dale, pavaj, borduri, rigole, produse pentru gradina), iti putem la dispozitie si servicii de transport, montaj, intretinere si reparatii, proiectare.
Montajul produselor noastre necesita montatori cu experienta in domeniu. De aceea, iti punem la dispozitie serviciile unei echipe profesionale de montaj, care dispune de toate resursele necesare pentru realizarea unui proiect complex: decopertare, furnizarea materialelor folosite la stratul suport din resurse proprii, transportul materialelor, montaj pavele, montaj dale, montaj borduri, montaj rigole, executare rambleuri, realizare ziduri de sprijin, asfaltari, lucrari de canalizare si alimentare cu apa. Serviciile de montaj Elis Pavaje sunt, in principal, destinate lucrarilor mari, de peste 500 mp, din jurul punctelor de lucru. Deplasarea la nivel national presupune costuri suplimentare.
Pentru mai multe detalii sau cereri de oferta, contacteaza departamentul montaj Elis Pavaje la adresa constantinroman@elis.ro sau telefon 0742 007 368.
Pentru lucrarile mici, montajul se asigura prin colaboratori. Pentru a contacta unul dintre partenerii noștri montatori, te rugam sa selectezi in harta din site, judetul de interes pentru tine.
Estimativ, un montaj pentru o lucrare simpla de 100mp dureaza cca 3-4 zile. Iti recomandam sa supraveghezi intreaga lucrare si sa te asiguri ca sunt urmarite si indeplinite toate etapele unui montaj corect. Afla mai multe detalii despre etapele montajului.
Dalele si pavelele se monteaza pe un strat de nisip. Le puteti monta si pe beton, insa nu este recomandat. In cazul in care betonul nu este bine turnat, terenul se va denivela si placile se vor misca. De asemenea, apa va balti sub pavele, si toate acestea vor conduce la deteriorarea pavajului in timp. Totusi, daca se doreste montarea placilor peste beton, asigura-te ca montatorul va carota betonul inainte, cu minim 6 gauri/mp, pentru a permite drenarea apei.
Da, pavajul se poate monta pe o suprafata in panta, pe un pat de nisip mai mare. Foarte important de mentionat este ca, in cazul in care panta are o inclinatie mai mare de 8 grade, se recomanda utilizarea pavajului autoblocant, precum produsul Dublu T, pentru a impiedica deplasarea placilor. Fixarea si vibrarea pavajului se fac doar pe timp uscat, iar rosturile trebuie reumplute periodic.
Daca sunt respectate si indeplinite toate etapele de montate corect inca de la inceput, pavele nu se vor deplasa. De asemenea, in cazul putin probabil in care pavelele se schimba, repararea este relativ usoara, deoarece sunt montate fara mortar.
Recomandarea noastra este realizarea serviciului de intretinere a pavajului cat mai des posibil, cel putin o data pe an, inainte de inceperea sezonului rece.
Pavajele vibropresate au in componenta lor aditivi care le ofera rezistenta la multiple cicluri de inghet-dezghet. Insa rezistenta lucrarii depinde de un montaj corect care sa permita scurgerea apei de pe suprafata pavata.
Suprafata pavelelor este relativ poroasa, ceea ce le confera aderenta crescuta. Cand insa zapada se topeste si temperaturile devin brusc negative, apare riscul de aparitie a poleiului. In acest caz, este recomandat a se presara nisip cu granulatie 1-4 mm sau un amestec de nisip-criblura, disponibil in magazine de specialitate. Solutiile de degivrare pe baza de sulfati sau clorura de sodiu (sare) pot deteriora suprafata pavata. Pentru indepartarea zapezii se pot folosi lopeti din plastic sau cu marginea din cauciuc.
Pavajele ecologice sunt pavajele de tip Grila sau Patrat Eco care permit decorarea cu verdeata in spatiile goale, imbinand utilul cu frumosul pentru obtinerea unui efect estetic deosebit. Datorita rosturilor mari, reprezinta o solutie eficienta pentru drenarea surpusului de apa, evitand astfel baltirea, inundarea si formarea peliculelor de gheata pe timpul iernii.
Daca doresti sa iti amenajezi si aleile pietonale, in loc de pavaje grila poti alege dale Mozaic sau Cortina D7, care pot fi montate sub forma de "pasi", astfel incat sa lase iarba sa creasca printre ele. Practic, suprafata pavata va fi redusa astfel la strictul necesar, iar zona verde va fi valorificata la maximum. Astfel, spatiile verzi nu vor fi eliminate, ci vor fi puse si mai mult in valoare de aleile pavate.
Da, jardinierele, bancile, focarele de gradina se pot adapta proiectului individual prin modificarea numarului de elemente componente. In Catalog si Oferta de produse vei gasi componenta fiecarui produs. De asemenea, configuratia acestora se poate modifica conform propriului proiect.
Pe suprafata produselor apar temporar depuneri albe de calcar, fenomen care nu poate fi evitat cu ajutorul tehnicii actuale. Eflorescenta nu constituie o baza de reclamatie deoarece calitatea produsului nu este afectata. Dispare dupa un timp, ca urmare a uzurii de exploatare. Acest fenomen apare si ulterior, aleatoriu, in functie de umiditatea mediului si se vede mai pronuntat pe elementele de culoare inchisa. Eflorescenta face ca produsele sa para mai decolorate, dar dupa curatare si uscare, acestea vor reveni la culoarea initiala. Este recomandat sa curatati cat mai des zonele afectate cu apa si o perie, sau prin aplicarea unor produse de curatat.
In producerea produselor se folosesc materii prime naturale, fapt ce determina variatii de culoare care nu pot fi evitate. Solutia in practica: se vor monta alternativ produse din mai multi paleti (min. 3) pentru a crea un efect optic placut. Din cauza materiilor prime utilizate si a tehnologiilor/echipamentelor de productie, nuantele produselor pot sa difere de la un lot la altul.