Elis Pavaje - Rigole

Rigole

Suprafetele amenajate vor fi mentinute curate si functionale pe orice fel de vreme prin sistemul de rigole montat pe marginile trotuarelor, strazilor sau ale curtilor. Avand forme si dimensiuni variate, rigolele sunt concepute astfel incat sa se potriveasca specificului terenului si sa fie perfect compatibile cu modelul de pavaj ales, pentru diferite destinatii.
Rigole

Un sistem de rigole este foarte util, fiindca el colecteaza apa de pe intreaga suprafata a curtii si gradinii, fara neplacerile unor zone inundate sau pline de balti. Amenajarile exterioare vor fi mentinute curate si functionale, indiferent de vreme, iar drenajul apei pluviale din curte nu va mai fi o problema.

Rigolele sunt elemente foarte importante in procesul de realizare a infrastructurii de acces. Ele au un rol indispensabil, acela de a drena apa pluviala sau cea rezultata in urma topirii zapezii. Rigolele sunt santuri realizate din beton prefabricat, montate una langa alta. Ele au forme si dimensiuni variate, fiind concepute astfel incat sa se potriveasca specificului terenului si sa fie compatibile cu stilul de amenajare.

Cea mai sigura si mai comoda metoda de drenaj de suprafata este cea cu rigole. Avantajele unor rigole de exterior sunt multiple, asa ca ele sunt recomandate cand amenajezi curtea sau gradina cu pavaj. Foloseste in amenajare si pavele si dale, borduri rezidentiale si alte produse pentru gradina.

Daca terenul de amenajat este in panta, cand achizitionezi materialelele pentru amenajarea curtii, acorda o atentie deosebita selectarii tipului de rigole, pentru ca acestea sa poata prelua tot surplusul de apa.