Elis Pavaje - Rigole

Rigole

Suprafeţele amenajate vor fi menţinute curate şi funcţionale pe orice fel de vreme prin sistemul de rigole montat pe marginile trotuarelor, străzilor sau ale curţilor. Având forme şi dimensiuni variate, rigolele sunt concepute astfel încât să se potrivească specificului terenului şi să fie perfect compatibile cu modelul de pavaj ales, pentru diferite destinaţii.
Rigole

Un sistem de rigole este foarte util, fiindcă el colectează apa de pe întreaga suprafaţă a curții și grădinii, fără neplăcerile unor zone inundate sau pline de bălţi. Amenajările exterioare vor fi menţinute curate şi funcţionale, indiferent de vreme, iar drenajul apei pluviale din curte nu va mai fi o problemă.

Rigolele sunt elemente foarte importante în procesul de realizare a infrastructurii de acces. Ele au un rol indispensabil, acela de a drena apa pluvială sau cea rezultată în urma topirii zăpezii. Rigolele sunt şanţuri realizate din beton prefabricat, puse una lângă alta. Ele au forme şi dimensiuni variate, fiind concepute astfel încât să se potrivească specificului terenului şi să fie compatibile cu stilul de amenajare.

Cea mai sigură şi mai comodă metodă de drenaj de suprafaţă este cea cu rigole. Avantajele unor rigole de exterior sunt multiple, așa că ele sunt recomandate când amenajezi curtea sau grădina cu pavaj. Folosește în amenajare și pavele şi dale, borduri rezidențiale și alte produse pentru grădină.

Daca terenul de amenajat este în pantă, când achiziționezi materialelele pentru amenajarea curții, acordă o atenție deosebită selectării tipului de rigole, pentru ca acestea să poată prelua tot surplusul de apă.