Elis Pavaje - Piatra naturala andezit

Piatra naturala andezit

Pavelele din piatră naturală andezit sunt produse versatile, realizate pe mai multe dimensiuni, care îmbină durabilitatea pietrei naturale cu utilitatea pavelelor din beton. În afară de durabilitate, aceste produse sunt foarte estetice și necesită puțin efort pentru întreținere.

Andezitul Elis Pavaje este o rocă naturală ce are o culoare care variază de la gri-verzui deschis și până la negru.
Piatra naturala andezit

Tehnologia de producție implică extracția pietrei magmatice de andezit din carieră sub formă de blocuri și splitarea acestora prin perforare cu ajutorul unor mașini de găurit electrice, pentru obținerea secțiunilor numite muloane. Muloanele se descarcă pe benzile de alimentare ale mașinilor oleodinamice de spart piatra (prese) și se poziționează între dinții vidia ai preselor, acționând sistemul hidraulic al mașinii.

Piatră naturala andezit cu față spartă: prin spargere, se obțin forme rectangulare de diverse dimensiuni, cu suprafețe neuniforme, folosite ca borduri sau pavele.

Piatra cubică din andezit este disponibilă și în formă antichizată (cu marginile tocite) prin prelucrarea în toba de îmbătrânire.

Piatra cu o față tăiată se caracterizează prin suprafața netedă și nuanța ușor mai deschisă.

Piatra fiamată este realizată printr-un procedeu de ardere a pietrei tăiate, rezultatul fiind o suprafață dreaptă, dar ușor structurată.